Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

POTPISAN IZMIJENJENI GRANSKI KOLEKTIVNI UGOVOR

MPNI: Prosvjetarima uvećanje zarada od 1. jula, riješen i međugradski prevoz

09.05.2024 18:53h

Foto: MPNI

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i predsjednik Sindikata prosvjete (SPCG) Radomir Božović potpisali su izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora kojim će zarade zaposlenima u prosvjeti biti uvećane deset odsto od 1. jula.

"Kako bi se dodatno unaprijedio status zaposlenih u oblasti prosvjete, a u skladu sa dogovorom postignutim između Vlade Crne Gore i Sindikata prosvjete, od 1. septembra 2024. godine ukupno uvećanje neto zarade u kumulativnom iznosu biće najmanje 17% (uključujući i povećanje od 10% u bruto iznosu od 1. jula 2024.)

Izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora podazumijevaju i obezbjeđivanje finansijske podrške za sve zaposlene u prosvjeti koji putuju na posao van svog mjesta prebivališta i to u iznosu do 50% iznosa mjesečne karte", navedeno je u saopštenju.

Iz MPNI su poručili da je najznačajniji cilj Vlade unapređenje kvaliteta obrazovnog procesa na svim nivoima.

„Tako da ćemo u narednom periodu intenzivirati i aktivnosti koje se, između ostalog, odnose i na kontinuirani rad na unapređenju položaja prosvjetnih radnika“, zaključili su iz MPNI.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT