Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

DRUGU RATU ZA IMOVINU FABRIKE TREBA UPLATITI DO 15. FEBRUARA

Bivši radnici Željezare i predstavnici EPCG počeli pregovore o radnom angažmanu

03.02.2023 12:07h

Foto: RTNK

Predstavnici bivših radnika Željezare i Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) počeli su danas da pregovaraju o broju radnih mjesta koja će biti otvorena u novoosnovanoj firmi "EPCG Željezara Nikšić". 

"EPCG bivšem vlasniku Željezare, turskoj firmi "Tosčelik" drugu ratu za imovinu fabrike treba da uplati do 15. februara. Osam dana nakon toga EPCG može i zvanično da uđe u Željezaru i počne sa realizacijom biznis plana. Prema nekim našim procjenama već tada bi moglo da bude uposleno 150 radnika Željezare", rekao je Portalu RTNK predstavnik željezaraca Ivan Vujović.

Radnici, koji zbog problema u fabrici protestuju od 2. juna prošle godine, a otkaze su od "Tosčelika" dobili 1. septembra, sa nedavnog zbora upozorili su EPCG, koja je od turske firme kupila imovinu Željezare, da će čekati do ponedjeljka, 6. februara, početak pregovora o njihovom radnom angažmanu.

Vujović je nakon današnjeg sastanka rekao da bi trebalo da 150 željezaraca od EPCG dobije ugovore o djelu, a da su zahtijevali da im se daju garancije da će i preostalih 79 njihovih kolega dobiti posao u novoj firmi.

"Danas nam je predočeno da bi konkursi za radna mjesta u "EPCG Željezara Nikšić" trebali da budu raspisivani od 1. marta. Ovih 150 u prvi mah bi dobili ugovore o djelu, a onda bi svih 229 otpušenih radnika učestvovalo na konkursima koji će uslijediti i sigurni smo da smo jedino mi kvalifikovani za ta radna mjesta jer nema niko ko bolje od nas poznaje Željezaru", kazao je Vujović.

Pregovori o početku rada "EPCG Željezara Nikšić" i broju potrebnih radnika, najavio je Vujović, najvjerovatnije će biti nastavljeni sjutra.

EPCG će za imovinu Željezare "Tosčeliku" platiti ukupno 20 miliona eura.

Prvu ratu od 15 miliona platili su nedavno, a drugu u iznosu od pet miliona eura treba da isplate do 15. februara. 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT