Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SASTANAK PREDSTAVNIKA VLADE I EPRS

Dogovorene hidroelektrana i solarna elektrana na Bilećkom jezeru

17.06.2024 19:13h

Foto: Ministarstvo energetike i rudarstva

Projekti reverzibilne hidroelektrane i solarne elektrane na Bilećkom jezeru dogovoreni su na sastanku ministra energetike i rudarstva, Saše Mujović i direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petroviča.

Mujović je, nakon sastanka kojem je prisustvovao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, istakao da se razgovaralo i o naknadama za potopljeno zemljište crnogorske teritorije.

Mujović je kazao da mu je veliko zadovoljstvo što će se u cijelu proceduru uključiti i Joković, jer je dio koji se tiče vodoprivrede pod ingerencijom ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

“Nadam se i tu vrlo kvalitetnom, dobitnom rješenju za Crnu Goru tako da sa velikim optimizmom završavamo ovaj razgovor”, istakao je Mujović i najavio nastavak već za petak kada će operativni radni timovi preći na konkretno rješavanje određenih zadataka.

Petrovič je saglasan da se treba regulisati pitanje potopljenog zemljišta na teritoriji Opštine Nikšić na kome se nalazi Bilećko jezero.

“Ali, isto tako treba definisati i trajno riješiti vodosnabdijevanja Herceg Novog koje, takođe, ide iz rijeke Trebišnjice i na neki način mislimo da jednim možemo napraviti da sve strane budu zadovoljne”, istakao je Petrović nakon sastanka.

Sastanak je nastavak razgovora u cilju rješavanja kompleksnosti pitanja Bilećkog jezera, koje je inicirao Mujović.

Prvi konkretni rezultat je vraćanje naknade za potopljeno zemljište za Opštinu Nikšić, koja se nije isplaćivala prethodnih 30 godina.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT