Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SASTANAK PREDSTAVNIKA KOMPANIJE SA PREMIJEROM

Regionalni vodovod: Vlada odlučna da zaštiti "Bolje Sestre”, Abazović obećao finansijsku podršku

04.02.2023 13:20h

Foto: Regionalni vodovod

Na radnom sastanku, održanom na poziv premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića kojem su u ime Regionalnog vodovda prisustvovali predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, Zoran Lakušić kao i savjetnici Miladin Radović i Saša Radulović, a u ime Ministarstva Ekologije, generalni direktor direktorata za ekologiju Kemal Grbović, razmatrale su se opcije vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja tokom ljetnje turističke sezone 2023. godine, izazvane ekocidom u koritu Morače.

"Predstavnici Regionalnog vodovoda su premijera Abazovića upoznali sa opcijama i njihovim planovima za pripremu predstojeće ljetnje turističke sezone koji se sastoje od: hitne nabavke kontenjerskih postrojenja za tretman vode za piće; izgradnje dopunskog postrojena za tretman vode za piće na lokalitetu “Malo blato”; izgradnje ustave od prirodnog materijala i modelom obezbjeđivanja nedostajućih količina kroz izgrađen sistem sa Bilećkog jezera", saopšteno je iz ove kompanije.

Na sastanku je istaknuto kako je za realizaciju ovih mjera i aktivnosti, koje će obezbijediti uredno vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja, neophodan nastavak aktivnosti nadležnih državnih organa na zabrani bilo kakve eksploatacije materijala u zonama sanitarne zaštite izvorišta ,,Bolje Sestre”.

Ovom prilikom, Abazović je, kako kažu iz Regionalnog vodovoda, ponovio odlučnost ove Vlade da zaštiti vodoizvorište, kao i nivo nulte tolerancije na nedozvoljene aktivnost u zoni zaštite.

"Abazović je obećao finansijsku i drugu podršku ovom Društvu, u kako je ocijenio, realizaciji realnog plana aktivnosti na obezbjeđenju vode za piće za primorje u narednoj turističkoj sezoni", poručuju iz Regionalnog vodovoda.

Na sastanku je istaknuto da na teritoriji Crnogorskog primorja turizam generiše oko 25 odsto nacionalnog BDP-a i da uspješno organizovana sezona nema alternativu u obezbijeđivanju ekonomske održivosti Crne Gore.

Nakon sastanka, Delegacija Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i Ministarstva Ekologije obišla je “Deponiju" DOO Podgorica i posjetila postrojenje za tretman ocijednih voda, prvo takve vrste u Crnoj Gori.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT