Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

DIREKTORICA IRF-A SA PREDSTAVNICIMA RYCO U CRNOJ GORI

Saradnju unaprijediti kroz projekte usmjerene na osnaživanje mladih za bavljenje preduzetništvom

03.12.2022 12:44h

Foto: IRF

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irena Radović je sa saradnicima posjetila Kancelariju za saradnju mladih – RYCO u Crnoj Gori. Predstavnici obje strane su iskazali spremnost da u narednom periodu unaprjeđuju saradnju kroz konkretne projekte usmjerene na osnaživanje mladih za bavljenje preduzetništvom, za snaženje kapaciteta kad su u pitanju zeleni projekti i digitalizacija

Šef kancelarije Edin Koljenović upoznao je predstavnike IRF-a sa dostignućima Regionalne kancelarije za saradnju mladih RYCO, u okviru Berlinskog procesa, kao i sa ambicijama vezanim za unaprjeđenje statusa i nivoa aktivnosti u Crnoj Gori i regionu.

“Izložio je presjek realizovanih i predstojećih aktivnosti u saradnji sa međunarodnim i lokalnim partnerima, s posebnim akcentom na programe finansijske podrške za odabrane projekte mobilnosti i povezivanja mladih”, saopšteno je iz IRF.

Posebna pažnja tima RYCO u Podgorici, kako se navodi, posvećena je programima za jačanje kapaciteta mladih da budu aktivni društveni činioci i ključnih ciljnih grupa koje mogu aplicirati i realizovati grantove u okviru RYCO programa.

“Tokom razgovora značajan akcenat stavljen je na socijalno preduzetništvo i planove za naredni period”, dodaju iz IRF.

Radović je pohvalila aktivnosti RYCO tima u Crnoj Gori i iskazala zainteresovanost za uspostavljanje saradnje.

“Istakla je čvrstu posvećenost IRFa razvoju preduzetništva sa posebnim akcentom na mlade u biznisu, kao i opredjeljenost da kroz kreditne linije namijenjene mladim preduzetnicima bude omogućeno da realizuju svoje planove, iskažu kreativnost i ostvare svoj potencijal”, naveli su iz IRF.

Radović je naglasila je da je u periodu posljednjih 18 mjeseci realizovano 128 projekata unaprjeđenja preduzetništva mladih vrijednosti oko 24 miliona eura.

“Predstavnici obje strane su iskazali spremnost da u narednom periodu unaprjeđuju saradnju kroz konkretne projekte usmjerene na osnaživanje mladih za bavljenje preduzetništvom, za snaženje kapaciteta kad su u pitanju zeleni projekti i digitalizacija”, konstatovano je u toku susreta.

Razmatrana je i saradnja u cilju povezivanja i snaženja mladih kroz organizovanje edukativnih komponenti i mentoringa, uz najpovoljnije modalitete finansiranja biznis projekata za mlade.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT