Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PORUČIO IZVRŠNI DIREKTOR SKIJALIŠTA CRNE GORE

U Kolašinu tokom vikenda maksimalna popunjenost smještajnih kapaciteta

04.02.2023 14:43h

04.02.2023 14:43h

Foto: Medibiro

Nakon "klimavog" početka zimske sezone i uspješnog kraja januara, kolašinski turistički radnici prve dane februara dočekuju u optimističnom raspoloženju.

Protekle dvije nedjelje, veliki broj gostiju posjetio je domaće ski-centre što, kako je kazao izvršni direktor Skijališta Crne Gore (SCG) Đuro Milošević, predstavlja jasan pokazatelj njihovog pozitivnog poslovanja. 

"Prošle godine, u januaru, kada smo imali 31 skijaški dan, zabilježili smo prodaju oko 14.400 ski-pasova na Ski-centru Kolašin 1600. Ove godine smo za deset skijaških dana prodali 12.500 ski-pasova. Praktično smo stigli rezultat od prošlogodišnje rekordne sezone. Put do skijališta je očišćen, parking takođe. Sve funkcioniše bez problema. Moram da pohvalim ljude koji održavaju put, kao i pripadnike  Uprave policije koji vode brigu o sigurnosti posjetilaca. Na raspolaganju su takođe bile opštinske komunalne službe, što je takođe dalo rezultate", izjavio je Milošević.

Prema riječima direktora Turističke organizacije Kolašin (TO Kolašin) Aleksandra Vlahovića, zadovoljni su trenutnim prometom gostiju.

"U toku radne sedmice popunjenost smještajnih kapaciteta u gradu je nekih 60 odsto, dok je vikendom sve zauzeto. U dosadašnjem periodu, najveći broj noćenja su ostvarili gosti iz Crne Gore i Albanije. Takođe, imamo goste iz ostalih zemalja regiona. Prema informacijama koje dobijamo od hotelijera, vlada veliko interesovanje za odmor u Kolašinu“, objasnio je Vlahović.

Menadžer najpoznatijeg smještajnog objekta u gradu ,,Bianca Resort & Spa“, Savo Medenica, kazao je da se mogu pohvaliti maksimalnom popunjenošću hotelu.

"Gotovo smo na 100 odsto popunjeni od momenta otvaranja skijališta i prvog snijega. Ove godine smo imali zakašnjene od nekih 15 dana, gdje smo zabilježili određene gubitke u odnosu na isti period iz prethodne godine. Najveći broj gostiju dolazi iz Crne Gore, Albanije i Kosova. Takođe, već nekih šest godina imamo saradnju sa partnerskom turističkom agencijom Luminalis, te očekujemo goste iz Francuske koji u Kolašin dolaze isključivo zbog skijanja", zaključio je Medenica.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT