Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

DVA ĆE BITI PAMETNI RECIKLOMATI, DOK ĆE PET BITI NAMIJENJENO ZA HRANJENJE PASA

Iz Čistoće za Dnevno: U Podgorici uskoro sedam reciklomata, rok za predaju ponuda ističe u petak

21.11.2023 12:18h

21.11.2023 13:06h

Foto: Pixabay

Podgorica će uskoro dobiti sedam reciklomata, od kojih će pet biti namijenjeno za hranjenje pasa dok su dva pametni reciklomati čiji će se benefiti naknadno definisati, saopšteno je portalu Dnevno.me iz podgoričkog preduzeća “Čistoća”. 

Kako su nam kazali, tenderska procedura je u toku, a rok za predaju ponuda ističe 24. novembra u 11 sati, kada će i uslijediti otvaranje ponuda.

“S obzirom na pozitivna iskustva zemalja iz okruženja ali i inostranstva, smatrali smo da je i Podgorici potrebna nabavka prvih reciklomata koji će za cilj imati, primarno čistije okruženje i povećanje ekološke svijesti i nadamo se dugoročno razumijevanje značaja i zaštite životne sredine, tj. smanjenje količina ambalažnog otpada koji završava na deponijama”, smatraju iz podgoričke “Čistoće”. 

Objašnjavaju i da njihovim dobijanjem nijesu samo građani na dobitku, već i glavni grad.

“Reciklomati su poseban vid aparata koji, kao dobra ekološka inicijativa, omogućavaju višestruke povoljnosti široj zajednici. Jedan, možda i najvažniji benefit, je stvaranje pozitivnih promjena u navikama koje se odnose na pravilno odlaganje otpada. S druge strane oni građanima nude i benefite, gdje na vrlo jednostavan način mogu usmjeriti poene dobijene od recikliranog otpada. 

Sigurni smo da će u krajnjem, popularizacija ovih sadržaja osim ekoloških imati značajne edukativne benefite, te da ćemo promjenom navika uticati na smanjenje nenamjenski i nepropisno odloženog otpada, koji trenutno devastira izgled javnih površina”, kazali su iz gradskog preduzeća, dodajući da je procijenjena vrijednost nabavke 50.000 eura sa uračunatim PDV-om.

Istovremeno, poručuju da će se, između ostalog, na ovaj način će afirmisati i poštovanje zakonske regulative u dijelu pravilnog odlaganja otpada.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT