ADVERTISEMENT

GUVERNER ODBIO DOZVOLU ZA SNIMANJE

Stvarno nemoguća misija – Tom Kruz se neće spuštati helikopterom na Svalbard

18.03.2023 17:20h

Foto: EPA-EFE/Chema Moya

Možda je uspio da pobjegne sa neprijateljske teritorije u raspalom F-14 i u međuvremenu spasio svijet nekoliko puta, ali Tom Kruz se neće spuštati helikopterom na norveški arhipelag Svalbard.

Producenti najnovijeg nastavka Nemoguće misije odustali su od pokušaja da dobiju dozvolu za više desetina spuštanja i polijetanja helikoptera na teritoriji zaštićenog arhipelaga Svalbard, na kom ima više polarnih medvjeda nego ljudi.

Mediji su početkom nedjelje prenijeli da tvorci Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two žele da se žale na odluku guvernera Svalbarda da im odbije dozvole za snimanje.

Norveški medijski servis NRK piše da je snimanje nekih scena na Svalbardu počelo ove nedjelje i da se ekipa filma nalazi na brodu "PolarXplorer", ukotvljenom u Longjerbjenu.

Zvijezda filma Tom Kruz nije želio da govori o problemima sa pribavljanjem dozvola i lokalnim novinama, samo je rekao: „Predivno je biti ovdje“.

Ipak, list Svalbardposten piše da je kompromis postignut zbog čega žalba nije ni podnijeta.

Zakon o zaštiti životne okoline na Svalbardu zahtijeva da „bilo kakav saobraćaj u arhipelagu ne škodi prirodnom okruženju niti da uznemirava ljudi ili divlje životinje“.

Svalbard, na kom živi oko 2.700 ljudi, utočište je velikog broja životinjskih vrsta, uključujući arktičke lisice, foke, morževe, svalbardske irvase, 12 vrsta kitova i oko tri hiljade polarnih medvjeda.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT