Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

GRAFIČKI DIZAJNER SA CETINJA

Dejan Batrićević predstavlja Crnu Goru na bijenalu dizajna u Peruu

28.01.2023 09:11h

28.01.2023 09:11h

Foto: FCJK

Grafički dizajner s Cetinja Dejan Batrićević jedini je predstavnik Crne Gore iz oblasti grafičkoga dizajna knjige na bijenalu dizajna u Peruu, saopšteno je iz Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

Knjiga u izdanju Fakulteta za crnogorski jezik i književnost prošla je selekciju od ukupno 66.712 dizajnerskih rješenja u najbolja 462 iz cijeloga svijeta, koja će biti izložena na zvaničnoj izložbi bijenala dizajna u muzeju Sv. Dominika (Santo Domingo) u glavnome gradu Perua – Limi.

„Ilustrovana antologija crnogorskih bajki“ sadrži devet najljepših bajki crnogorske usmene književnosti. Bajke su priredili profesori FCJK Adnan Čirgić i Aleksandar Radoman. Pored zapaženoga dizajnerskog pristupa knjigu krasi 45 ilustracija Dejana Batrićevića.

Bijenale dizajna u Peruu (Peru Design Biennial) zvanično počinje u 19.30 h. Iste večeri biće upriličeno predavanje poznate turske savremene umjetnice i filmske producentice Medihe Didem Türemen. Pored glavne izložbe selektovanih radova iz oblasti dizajna, u holu renesansnoga muzeja biće predstavljena internacionalna putujuća izložba „Tolerancija“ – projekt glasovitoga grafičkog dizajnera Mirka Ilića.

Peruanski bijenale dizajna povezuje institucije, kompanije, udruženja, dizajnere na jednoj od najvećih izložbi iz domena grafičkih komunikacija, gdje se mogu ispratiti globalni trendovi i novi talenti kreativne, umjetničke i kulturne industrije svijeta.

"Fakultet za crnogorski jezik i književnost svakako je već prepoznat kao institucija s bogatom izdavačkom djelatnošću te promocijom crnogorskoga kulturnog nasljeđa u Evropi i svijetu", zaključili su u saopštenju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT