Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ZBOG SLOŽENE GEOPOLITIČKE SITUACIJE

Air Montenego: Otkazani letovi ka Tel Avivu

25.04.2024 11:16h

Foto: Air Mne

Nacionalni avioprevoznik Air Montenegro otkazao je planirane čarter letove ka Izraelu zbog složene geopolitičke situacije u toj državi.

Kako su objasnili, tu odluku je donio kompanijski Odbor za sigurnost na osnovu analize aktuelne geopolitičke situacije i procjene rizika u zoni sukoba.

Izvršni direktor Mark Anžur saopštio je da je bezbijednost putnika i članova posade aspolutni prioritet kompanije.

“Složena geopolitička situacija u Izraelu i regionu, kao i njena nepredvidljvost, negativno utiču na kontinuitet letenja ka Tel Avivu. Zbog toga smo bili prinuđeni da otkažemo planirane letove”, kazao je Anžur.

Iz Air Montenegra su naveli da, osim sigurnosnih razloga, finansijski parametri koji ukazuju na visoki stepen rizika predstavljaju i premije osiguranja čija vrijednost raste.

“Za iste letove, cijena osiguranja je u više navrata porasla, što jasno pokazuje trend povećanja rizika u vazdušnom saobraćaju ka ovoj destinaciji. Svjetski osiguravači vazduhoplova prepoznaju ovaj izazov, što naglašava ozbiljnost situacije”, navedeno je u saopštenju.

Iz Air Montenegro poručili su i da ostaju u stalnom kontaktu sa nadležnim institucijama u Izraelu, kao i da će o eventualnom uspostavljanju letova javnost biti blagovremeno obaviještena.

”Iskreno se nadamo brzom smirivanju geopolitičke napetosti i povoljnim uslovima za nastavak naših letova. Na svaku pozitivnu promjenu ćemo sa zadovoljstvom i adekvatno odreagovati”, saopštio je Anžur.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT