Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NA LOKALNIM IZBORIMA 26.MAJA

SDP, SD i LP zajedno nastupaju na izborima u Budvi

25.04.2024 06:24h

Foto: Portal Analitika

Građanski ‘pakt’ Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata i Liberalne partije, koji će biti još širi angažmanom srodnih organizacija i pojedinaca, prvi će put nastupiti zajedno na predstojećim lokalnim izborima u Budvi 26. maja. 

Znajući raspodjelu snaga u tom gradu, čini se kako će njihov inauguralni nastup biti više ‘zagrijavanje’ za izbore koji slijede – prije svega za one u Kotoru, gdje sve tri partije imaju jako aktivne opštinske odbore.

Kako je Portalu Analitika nezvanično saopšteno iz jedne od partija, njihov savez neće biti samo koalicija srodnih političkih subjekata, već će težiti znatno širem objedinjavanju snaga koje su na građanskom i evropskom fonu. Vjeruju kako prostor za jačanje tako koncipiranog pokreta postoji.

Računaju, tako, na slobodne pojedince, akademske radnike, lokalne grupe i organizacije, a vjeruju da će biračima – bilo na lokalnom ili državnom nivou – ponuditi nešto što je novo, uz platformu kojom će se na moderan način suprotstaviti destruktivnim procesima u crnogorskoj politici.

Podsjetimo, pomenute stranke već raspolažu brojnim mandatima u lokalnim parlamentima širom države, neke od njih imaju i čelnike opština, poput Cetinja i Plava, a što se državnog nivoa tiče – u Skupštini su zastupljene Socijaldemokrate.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT