ADVERTISEMENT

ČESTITKA OD PREMIJERA U TEHNIČKOM MANDATU

Abazović: Izbor Kračkovića može doprinijeti da se prava svih medijskih radnika istinski poštuju

17.09.2022 17:48h

Foto: gov.me

Premijer Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović čestitao je Radomiru Kračkoviću izbor za novog predsjednika Sindikata medija, navodeći da vjeruje da on može doprinijeti tome da se u naredne četiri godine riješi pitanje Granskog kolektivnog ugovora za medijsku djelatnost, da se prava svih medijskih radnika istinski poštuju, kao i tome da se poboljša bezbjednost novinara.

Sva ta neriješena pitanja su, prema njegovim riječima, posljedice, između ostalog, nagomilanih problema u okviru trenutne medijske i političke scene u državi.

"Zbog toga, svi moramo dati doprinos poboljšanju generalnog javnog diskursa, što će neminovno dovesti i do boljeg društvenog položaja medijskih radnika. Želim Sindikatu medija uspješan rad u predstojećem periodu", zaključio je Abazović.

Podsjetimo, Kračković je izabran za novog predsjednka Sindikata medija Crne Gore.

Vijest o imenovanju Kračkovića objavljena je na Facebook nalogu Sindikata.

„Kao jedan od osnivača Sindikata medija, koji je od početka i član Glavnog odbora i najužeg rukovodstva SMCG, vjerujem da mogu doprinijeti daljem razvoju naše organizacije i boljem položaju novinara/ki i medijskih radnika/ca u Crnoj Gori“, kazao je Kračković nakon imenovanja.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT