Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

RECEPT ZA JESENJU POSLASTICU

Džem od šljiva sa rumom

25.09.2022 19:25h

25.09.2022 19:25h

Foto: Pixabay

Džem od šljiva mnogima je najdraži slatki voćni namaz koji s hljebom i puterom čini savršeni doručak, a na palačinkama odličan domaći desert ili slatki međuobrok.

Dobar stari bakin recept od šljiva obogaćen smo jednim mirisnim sastojkom koji priziva jesen, kolače i Džek Speroua – rumom, prenosi Zadovoljna.rs, a piše Zadovoljna.hr.

Sastojci za džem od šljiva:

– 1 kg opranih i očišćenih šljiva

– 500 g šećera (ili po ukusu)

– 30 – 50 ml ruma (ili po ukusu)

Postupak:

Svježe šljive operite i izvadite im koštice. Premestite ih u lonac s debljim dnom i stavite na srednje jaku vatru. U toj fazi miješajte šljive da se ne zalijepe za površinu lonca.

Šljive će ubrzo početi da puštaju sok i tada ih možete samo povremeno miješati i kuvati na laganoj ili srednje jakoj vatri, važno je da smjesa stalno lagano vri.

Kada se šljive u potpunosti raspadnu, dodajte šećer. Nastavite kuvati da višak tečnosti od šljiva ispari, da džem zgusne i da se svaka kožica šljive stisne. Tada dodajte rum – 30 ili 50 ml. Prokuvajte još minut-dva da alkohol ispari i da ostane samo fin miris

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT