ADVERTISEMENT

PRESTIŽNI BRITANSKI MAGAZIN

Durmitor među sedam najljepših mjesta za hiking u Evropi

23.11.2022 17:55h

Foto: Pixabay

Prestižni britanski magazin o putovanjima "Conde Nast Traveller", u svom on-line izdanju, objavio je listu "Top sedam najljepših mjesta za hiking u Evropi", među kojima se nalazi i Nacionalni park Durmitor.

Među najljepšim mjestima za hiking koja se nalaze u Engleskoj, Poljskoj, Portugalu, Turskoj, Irskoj i Španiji, našao se i Nacionalni park Durmitor za koji navode da posjeduje zadivljujuće prirodne ljepote.

"Svaki pokušaj da se Durmitor opiše vodio bi do jedne činjenice, a to je zapanjujuća prirodna ljepota. Sa 48 vrhova koji dosežu visinu i više od 2.000 metara i centralni dio – Nacionalni park, koji je proglašen kulturnom baštinom od strane UNESCO-a, budi maštu", navodi se u članku magazina "Conde Nast Traveller".

Ističu da za razliku od velikih gužvi na crnogorskom primorju, turisti mogu na Durmitoru uživati u prirodi i tišini, te imati fantastičan odmor.

"Da biste osjetili prave čari nacionalnog parka, morali biste da provedete najmanje jedan ili dva dana u planinarenju po njegovim vrhovima i istraživanju njegovih kristalnih jezera. Vjerovatno će vam biti teško da odlučite kojom stazom da krenete, jer su mnoge od njih zaista spektakularne", zaključili su.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT