Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SMJEŠTAJ ZA "SITNIŠ", PIVO U POTOCIMA

Podgorica - Glavni grad u kojem se možete razmaziti bez sudaranja s drugim turistima

13.03.2023 13:12h

Foto: Glavni grad Podgorica

Razmišljate li o mjestu za odmor na kojem ćete moći fino pojesti i popiti, naći povoljan smještaj i u šetnji ulicama upoznavati sve zanimljivosti grada, razmislite o Podgorici kao idućoj destinaciji...

"Tražite li odmor po jeftinim cijenama ovog ljeta, zaboravite na destinacije pretrpane turistima i razmislite o odlasku u glavni grad Crne Gore", sugeriše portal euronews.com te dodaje kako ondje za svoj novac možete dobiti više nego u gradovima kao što su Pariz ili Rim.

Neobični dućani, moderni kafići, barovi s pogledom na rijeku i brojna zanimljiva mjesta neki su od razloga zbog kojih je Podgorica dobra ideja. Ručak ili večeru možete pojesti za manje od sedam eura, a obrok od tri slijeda za dvoje u restoranu srednje klase platićete oko 25 eura, pokazuje svjetska baza podataka Numbeo, kao i to da su cijene hrane i rentiranja stanova u Podgorici 24,6 posto niže nego u Zagrebu.

Veliko pivo u prosjeku košta 2 eura, kapućino 1,49 eura, a boca vode oko 1,29 eura. Za sitniš se možete i voziti po gradu javnim prevozom - karta u jednom smjeru je 0,90 eura, a mjesečna karta stoji 30 eura. Prema Numbeu, Podgorica je 38,8 posto jeftinija od Rima i 47,9 posto jeftinija od Pariza.

Odlučite li istražiti Podgoricu, obvezno posjetite Staru Varoš, dio grada na lijevoj obali rijeke Ribnice u kojem se možete odmoriti od betona i sumornih zgrada. Lavirinti uličica, stare džamije, Sahat-kula i čardaci su poput Titograda u vremenskoj kapsuli.

U Staroj Varoši možete vidjeti i jednu od najstarijih kuća u Podgorici, vjerovatno sagrađenu za vrijeme Turaka, ali kud god da krenete, shvatićete zašto je taj dio grada neiscrpna inspiracija umjetnika i kreativaca.

Bokeška ulica, u centru kod Crnogorskog narodnog pozorišta, Rimski trg, vidikovci s kojih pucaju pogledi za razglednice, Most Milenijum samo su neka od mjesta koja ne treba zaobići, a kad je riječ o vinu i hrani, pripremite se da ćete se kući vjerovatno vratiti nešto teži - i srećniji.