Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

JEDNA OD TOP TURISTIČKIH DESTINACIJA

Provedite odmor u Crnoj Gori: Neponovljiva ljepota sunca i mora u podnožju gorostasnih planina

16.02.2023 08:18h

Foto: Pixabay

Mnogi govore da je Crna Gora jedna od današnjih top turističkih destinacija, a turističke agencije se već par godina pripremaju kako bi turistima otkrile ono najbolje što Crna Gora ima da ponudi.

Za vrijeme Jugoslavije, Crna Gora je bila turističko odredište brojnih svjetskih poznatih ličnosti kao što su Sofija Loren, Elizabet Tejlor i princeza Margaret, sestra britanske kraljice Elizabete II.

Crna Gora je pomalo izgubila svoj sjaj nakon rata devedesetih godina prošlog vijeka, ali prethdonih godina se opet vraća na svjetsku turističku scenu.

Najpopularnije turističko odredište je svakako Budva, koja se ujedno smatra i jednim od najstarijih naselja na Jadranu. Prema legendi, osnivač Budve bio je Kadmo, sin feničanskog kralja Agenona, vladar Tebe, muž Arejeve i Afroditine kćeri Harmonije.

Ono što uz istorijsko-kulturnu baštinu privlači ljude i dovodi ih u Budvu je prije svega nešto što je priroda darovala ovom kraju, a to je neponovljiva ljepota sunca, mora i bezbroj bisernih plaža u podnožju gorostasnih planina.