Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PORUČIO MINISTAR JAVNE UPRAVE

Dukaj: Posvećeni, pouzdani i motivisani državni službenici temelj su efikasne javne uprave

12.02.2024 11:04h

Foto: gov.me

Posvećeni, pouzdani i motivisani državni službenici temelj su efikasne i transaparentne javne uprave, poručio je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Dukaj je govorio danas na otvaranju „Programa obuke za sticanje znanja i vještina za rad u javnoj upravi, za novozaposlene službenike i namještenike" koji sprovodi Uprava za ljudske resurse.

Dukaj je istakao da savremeno doba sve više pokazuje da je formalno obrazovanje neophodno, ali da ono bez cjeloživotnog, neformalnog  obrazovanja, ne znači mnogo na profesionalnom planu i da je neophodno raditi na stalnom unapređenju kompetencija u skladu sa savremenim zahtjevima.

„Shodno navedenom Strategijom reforme javne uprave, kao jedan od ključnih prioriteta predviđena je profesionalizacija službeničkog sistema. Naše politike podržane su i od EU i naglasio bih da je IPA projekat „EU for Public Administration" - EU za državnu upravu, podržan u vrijednosti 1,3 miliona eura. Ovaj projekat obuhvata niz aktivnosti u cilju poboljšanja razvoja okvira kompetencija državnih službenika, unapređivanja ocjenjivanja i napredovanja službenika, njihovog nagrađivanja i motivacije, a sve u cilju unapređenja kvaliteta usluga koje pružaju građanima", kazao je Dukaj. 

Dukaj je čestitao službenicima i namještenicima početak rada u javnoj upravi, uz želju da ih ova obuka osnaži i ohrabri, kako bi u budućem radu dostigli standarde moderne državne uprave, "što je naš zajednički cilj".

 

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT