Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

MINISTARSTVO PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJAJE DOBILO ANONIMNU PRIJAVU

Na provjeri više od 40 diploma u EPCG

19.04.2024 06:26h

Foto: EPCG

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacijaje (MPNI) dobilo je anonimnu prijavu u kojoj se navodi sumnja da više od 40 zaposlenih u Elektroprivredi Crne Gore posjeduje lažne diplome.

“Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija 22. januara 2024. godine je zaprimilo anonimnu prijavu u kojoj je naveden spisak lica, dio zaposlenih u Elektroprivredi Crne Gore a.d. Nikšić, koji navodno posjeduju „lažne“ diplome. Navode iz anonimne prijave nije bilo moguće provjeriti jer je ista sadržala samo ime i prezime lica za koja se sumnja da imaju, kako se navodi u prijavi, ,,neregularne“ diplome”, potvrđeno je Pobjedi iz MPNI.

MPNI je tu prijavu, kako su saopštili, proslijedilo Upravi policije.

Pojasnili su da nema ovlašćenja da iz personalnih dosijea zaposlenih u drugom organu/instituciji izuzima lični dokument, odnosno konkretno obrazovnu ispravu lica navedenih u prijavi, kako bi vršila provjeru podataka i način sticanja iste.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva je rečeno da je u toku provjera navodnih falsifikovanih diploma zaposlenih u Elektroprivredi Crne Gore a.d. u okviru tužilačko-policijskih aktivnosti.

Postupajući državni tužilac je izdao nalog Sektoru za borbu protiv kriminala UP, da zatraži od Elektroprivrede ovjerene kopije diploma-uvjerenja na osnovu kojih su prvi put zasnovali radni odnos u EPCG, kao i ovjerene kopije-uvjerenja koja su kasnije sticali i upotrijebiliprilikom zasnivanja radnog odnosa na drugom radnom mjestu u  EPCG.

Uprava policije tražilaje  i da im se dostave i ovjerene kopije radnih knjižica, kao i ovjerene kopije rasporednih rješenja dobijenih po osnovu diploma koje su dostavljali kadrovskoj službi EPCG.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT