Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

POMOĆNICA DIREKTORA IJZCG

Osnovni sud u Podgorici: Pavličić uslovno kažnjena 2014. zbog falsifikovanja isprave

20.11.2023 18:31h

Foto: Igor Milić

Pomoćnica direktora Instituta za javno zdavlje Miljana Pavličić je presudom Osnovnog suda u Podgorici, od marta 2014. godine, proglašena krivom zbog falsifikovanja isprave i izrečena joj je uslovna presuda. To je rečeno Televiziji E iz Osnovnog suda u Podgorici.

Iz Ministarstva prosvjete i nauke prošle sedmice je saopšteno da je uvjerenje Miljane Pavličić o završenim studijama na Hemijskom fakultetu u Beogradu - falsifikat.

Naveli su da njena diploma nije priznata prije 13 godina jer je Hemijski fakultet iz Beograda, u maju 2010. godine, obavijestio Ministarstvo prosvjete i nauke Crne Gore da nije vjerodostojna obrazovna isprava koju je dostavila Pavličić.

Iz Minstarstva tvrde da su, na osnovu odgovora koje su dobili od Hemijskog fakulteta, protiv Pavličić podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da je, “u namjeri da lažnu i neistinitu ispravu upotrijebi kao pravu, počinila krivično djelo falsifikovanja isprave”.

Inspekcija rada u subotu je pokrenula postupak nadzora u vezi sa zaposlenjem Miljane Pavličić u Institutu za javno zdravlje.

Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, kontrola je pokrenuta po službenoj dužnosti, a na osnovu navoda objavljenih u medijima da je Pavličić godinama radila na rukovodećim pozicijama sa uvjerenjem o završenim studijama na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koje je falsifikovano.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT