Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

IJZCG POKRENUO DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV POMOĆNICE DIREKTORA

Pavličić napredovala na poslu iako je uslovno kažnjena zbog falsifikovanja

21.11.2023 07:12h

Foto: IJZ

Institut za javno zdravlje je poslao sve diplome zaposlenih na provjeru Ministarstvu prosvjete, kazali su juče Pobjedi, a pokrenut je disciplinski postupak protiv pomoćnice direktora Miljane Pavličić, nakon što je utvrđeno da je njena diploma falsifikovana.

„Vijesti“ su prošle sedmice objavile da Pavličić radi na odgovornim pozicijama u IJZCG od 2010. godine sa lažnom diplomom.

U istraživanju tog lista je navedeno da ona nikada nije završila Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu, što im je potvrđeno iz te visokoobrazovne institucije, te da nijesu ni mogli izdati uvjerenje o diplomi.

Krivičnu prijavu protiv Pavličić je podnijelo Ministarstvo prosvjete još 2013. godine, a presudom Osnovnog suda u Podgorici, od marta 2014. godine, proglašena je krivom zbog falsifikovanja isprave i izrečena joj je uslovna presuda, saopšteno je sinoć iz Osnovnog suda Televiziji E.

I pored toga, Pavličić je i dalje radila u IJZCG, i napredovala do sadašnje pozicije pomoćnice direktora te institucije.

Presuda Osnovnog suda očigledno nije proizvela nikakve pravne posljedice po Pavličić, niti je sud pratio izvršenje presude, iako je ona donijeta 2014. godine, u momentu kada Pavličić već četiri godine radi u IJZCG.

Iako bi ovaj slučaj trebalo da je okončan 2014, Osnovno državno tužilaštvo je povodom prošle sedmice formiralo predmet, a IJZCG je kontrolisala i Uprava za inspekcijske poslove – Inspekcija rada.

Biografiju Miljane Pavličić nije moguće naći pretraživanjem na internetu, a profil koji se prikazuje na gugl pretraživaču, koji bi trebalo da vodi do poslovne mreže Linkedin – više ne postoji.

Igor Galić, direktor IJZCG, je prošle nedjelje za RTCG kazao da svako ko je počinio neki prekršaj treba da odgovara i da treba provjeriti odgovornost institucija.

"Vezano za ovaj slučaj, NVO su u okviru projekta tražile nama provjeru diploma svih rukovodećih zaposlenih i to je otprilike 20-ak ljudi uključujući direktore, načelnike. I mene su provjerili. Naše su diplome u redu, a ostalo ćemo po procedurama dalje raditi", kazao je on.

Na pitanje Pobjede da li je pomoćnica Pavličić razriješena ili suspendovana do daljnjeg, iz IJZCG su odgovorili da je pokrenut disiplinski postupak protiv nje.

"Sadašnji menadžment Instituta za javno zdravlje Crne Gore nije imao saznanja od strane suda vezano za postupak protiv pomoćnice direktora Miljana Pavličić. Iz navedenih razloga gđa Pavličić do sada nije bila sankcionisana. U suprotnom bi procedure bile odmah pokrenute. S obzirom na aktuelna dešavanja, uprava Instituta je protiv gđe Pavličić pokrenula disciplinski postupak koji je u toku", saopšteno je iz IJZCG.

Pavličić je bila je predsjednica Komisije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Ministarstva zdravlja i članica Komisije koja je obavljala intervjue sa kandidatima.

Pobjeda je pitala IJZCG da li je pomoćnica dikrektora Pavličić donosila neke odluke koje bi se, zbog nastalih okolnosti, mogle revidirati ili poništiti.

"Dok je obavljala funkciju pomoćnice direktora Instituta gđa Pavličić nije odluke donosila samostalno, već kroz rad u komisijama ili radnim grupama u kojima je, upravo zbog sprečavanja pojedinačnih namjera u donošenju odluka, veći broj osoba uticao na donošenje odluka", odgovoreno je Pobjedi iz IJZCG.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT