Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U INSTITUTU ZA JAVNO ZDRAVLJE

U ponedjeljak predstavljanje Procjene kvaliteta njege majki i novorođenčadi

23.02.2024 14:08h

23.02.2024 14:08h

Foto: Arhiva/IJZ

Ministar zdravlja Vojislav Šimun i šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander, govoriće u ponedeljak 26. marta na predstavljanju izvještaja Procjene kvaliteta njege majki i novorođenčadi u Crnoj Gori, u amfiteatru Instituta za javno zdravlje.

"U dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i Predstavništvom UNICEF-a u Crnoj Gori, uz stručnu pomoć Međunarodne fondacije CURATIO, ciljevi sadašnje analize bili su da se procijeni napredak ostvaren u odnosu na prethodnu procjenu iz 2016. godine, te da se identifikuju ključne oblasti koja se odnose na kvalitet njege majki i novorođenčadi u u Crnoj Gori, ali i predlože prioritetne aktivnosti čiji je cilj unapređenje kvaliteta njege majke i novorođenčeta na nivou ustanove i na nacionalnom nivou, uzimajući u obzir svaki od temeljnih faktora koji utiče na kvalitet njege", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako navode, procjenu su sprovela tri međunarodna konsultanta uz tim od 16 nacionlnih koprocjenjivača formiranih od strane Ministarstva zdravlja u saradnji sa Kliničkim centrom Crne Gore i uz podršku UNICEF-a.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT