Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ZAUSTAVILI SAOBRAĆAJ I DANAS NA SAT I PO

Bivši radnici „Košute” najavljuju štrajk glađu ispred Vlade

10.06.2024 11:35h

Foto: RTV Cetinje

Bivši radnici cetinjske „Košute” zaustavili su i danas saobraćaj između Cetinja i Podgorice u mjestu Kruševo zdrijelo, zahtijevajući od Vlade da im se, između ostalog, isplate zaostale zarade.

Predstavnica bivših radnika Dijana Vujović kazala je da sijedi najavljena radikalizacija protesta, a čije će pojedinosti uskoro biti poznate.

“Imamo tračak nade da će nas neko nakon tri i po mjeseca protesta pozvati na razgovor. Nijesmo izašli iz hira na ulicu, već da tražimo svoja prava. Još jednom ćemo pisati poslaničkim klubovima i postaviti pitanje: Zašto se radnici „Košute” ignorišu?” Nadali smo se da će se naći neko rješenje za naš problem. Štrajkovaćemo glađu, jer jedino nam to rješenje ostaje. Jedan dio radnika ostaće da protestuje ovdje, dok će drugi dio ići ispred Vlade Crne Gore. Čim riješimo proceduru oko najave protesta radikalizovaćemo protest”, kazala je Vujović.

Saobraćaj je danas bio zaustavljen od 12 sati do 13 sati i trideset minuta.

Podsjećamo, bivši radnici “Košute” traže od Vlade da im se isplati devet zarada u ukupnom iznosu od oko dva miliona eura i poveže radni staž.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT