Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

TVRDE I DA JE KAMPANJOM ‘PODIJELIMO TERET’ UDVOSTRUČEN BROJ REDOVNIH PLATIŠA

EPCG: Građani za električnu energiju duguju 113 miliona eura

18.09.2024 06:29h

Foto: EPCG

Građani Crne Gore duguju Elektroprivredi oko 113 miliona eura za utrošenu električnu energiju, kazali su za Gradsku RTV iz te kompanije. Dodaju da kada je riječ o Podgorici, raste broj domaćinstava koja redovno plaćaju račune za struju.

Navode da, uprkos tome što se građani nerijetko žale na račune za struju, broj onih koji redovno izmiruju dugovanja – raste zahvaljujući kampanjama.

„Mi smo pokretanjem kampanje ‘Podijelimo teret’, u decembru 2013., došli da, u decembru 2013., kada je bilo 38 odsto redovnih platiša, sada smo na 60 odsto. Podgorica je na nivou državnog prosjeka“, ističe Tomaš Damjanović, iz Sektora za korporativne komunikacije EPCG.

Na često pitanje građana da li će rasti cijene struje, iz EPCG odgovaraju da za sada to nije u planu. Poručuju da, ako dođe do promjene cijene, građani će biti obaviješteni 15 dana ranije.

Iz EPCG pozivaju građane da koriste projekat SOLARI 5000 PLUS koji doprinosi smanjenju potrošnje električne energije, a kompanija obezbjeđuje subvencije od 20 odsto. Vrijednost projekta iznosi 70 miliona eura.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT