Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NAVODE DA PODRŠKU MOGU REALIZOVATI JEDINO U SKLADU SA CRNOGORSKI ZAKONIMA

MERT: Odlazak Sea Dance-a neće uticati na rekordnu turističku sezonu

24.05.2023 12:35h

Foto: Dnevno/Igor Milić

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma saopštilo je da odlazak Sea Dance-a iz Crne Gore neće uticati na rekordnu turističku sezonu u Crnoj Gori.  

Sea Dance se seli iz Crne Gore, u opticaju Hrvatska, Turska i Bugarska

"Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma još prošle godine saopštilo je da je država limitirana zakonskim mogućnostima kada je u pitanju finansijska pomoć festivalu Sea Dance. Podsjećamo da Zakon o kontroli državne pomoći u skladu sa evropskim standardima propisuje da Vlada u okviru tzv. „de minimis“ pomoći može da opredijeli maksimalno 200 hiljada eura podrške u okviru tri godine, što je iznos pomoći koju je EXIT kao organizator Sea Dance-a već dobio 2021", navodi se u saopštenju.

Na to je, dodaju, tada ukazala i Agencija zazaštitu konkurencije na sastanku sa predstavnicima Vlade i organizatorima festivala, gdje je predočeno da bi nova pomoć bila u domenu krivične odgovornosti.

U Ministarstvu kažu i da je Agencija ovih dana pokrenula i ispitni postupak kako bi utvrdila usklađenost potencijalne državne pomoći Sea Dance-u.

"O namjeri države da se ovaj projekat podrži najbolje govori to da je Vlada Crne Gore zajedno sa opštinom Budva i lokalnom turističkom organizacijom od 2014. godine, kada je Sea Dance počeo da se održava u našoj zemlji izdvojila više od 4.3 miliona eura za pomoć festivalu.

U Ministarstvu ističu da, uprkos želji da nastave sa podrškom ovakvim i sličnim manifestacijama, to je moguće jedino u skladu sa crnogorskim zakonima.

"Kada je u pitanju predstojeća ljetnja turistička sezona, vjerujemo da će ona donijeti rekordne rezultate uz činjenicu da su najavljeni brojni drugi muzički događaji koji će upotpuniti kulturno-zabavnu ponudu Crne Gore", zaključuju u tom resoru. 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT