Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NGLAŠAVA DA SU SDI PRESUDAN FAKTOR PRIVREDNOG RASTA I RAZVOJA

Milović: Crna Gora mora biti privlačna za strana ulaganja

19.11.2023 08:01h

Foto: DPS

Narušeni poslovni ambijent, destimulativna poreska politika, političko okruženje, neizvjesnost i nestabilni uslovi poslovanja čine Crnu Goru, u posljednje tri godine, nekonkurentnom destinacijom za strane investitore, ocijenio je poslanik DPS-a Nikola Milović.

“Neto priliv SDI u Crnoj Gori manji je za skoro 50 odsto u odnosu na isti period januar-septembar 2022. godine (CBCG). Ukupan neto priliv SDI, iznosio je samo 320,37 miliona eura. Svi vidovi ulaganja SDI su pokazali značajan trend pada osim ulaganja u nekretnine koje su imale trend rasta od četiri odsto”, napisao je Milović na mreži X.

Milović naglašava da su SDI za crnogorsku ekonomiju presudan faktor privrednog rasta i razvoja.

“Ovo zapušteno stanje narušenog poslovnog ambijenta zahtjeva izradu i primjenu ozbiljne Strategije privlačenja SDI u Crnu Goru. Jedino uz nova strana i domaća ulaganja u realnu ekonomiju, stvaramo prilike za nova radna mjesta i zaposlenja, a time i za stabilne javne finansije i veće plate i penzije. Skretanje u ekonomski populizam koji u svojoj suštini počiva na obmani da je moguće kvalitetno živjeti bez rada i ulaganja, udaljava nas od tvrdog jezgra ekonomske politike koja se bazira na stvaranju nove vrijednosti i raspodjeli iste”, zaključio je Milović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT