Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SAOPŠTIO PREMIJER

Raspisan tender za Bulevar Vojislavljevića, vrijednost radova 14 i po miliona eura

17.09.2024 11:51h

Foto: Mina(Arhiva)

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić, ministar finansija Novica Vuković i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović kazali su na današnjoj konferenciji za medije da je raspisan tender za Bulevar Vojislavljevića u Podgorici.

Radi se o saobraćajnici dužine 3,2 kilometra, od kružne raskrsnice u Ulici 4. jula do mosta preko rijeke Morače, a projektom je planirano njeno proširenje i najavljeno je da će biti bulevarskog tipa. Vrijednost radova je 14,5 miliona eura, sa PDV-om.

"Ovo je jedna od najzagušenijih saobraćajnica, koja će riješiti probleme saobraćaja. Imaćemo poveznicu od dijela grada Zabjela prema Nikšiću i prema Cetinju", kazao je premijer Milojko Spajić.

Ministar finansija Novica Vuković saopštio je da se radi o projektima koji mogu da budu kandidovani za kapitalni budžet. On je izrazio nadu da će biti još projekata koji mogu da unaprijede infrastrukturu. Takođe, istakao je da će Anđela Jakšić Stojanović, ministarka prosvjete, nauke i inovacija, uskoro informisati javnost o povećanju zarada u prosvjeti.

Vuković je naveo da je Zakon o razvojnoj banci vrlo važan, ali i usklađen sa pravilima EU. On je dodao da je problematizovano korišćenje depozita, ali da je precizirano da to pitanje treba riješiti na način na koji je Centralna banka to već uradila.

"Nema smetnji da se taj zakon opet usvoji u parlamentu", rekao je Vuković, komentarišući taj zakon, koji je šef države Jakov Milatović ranije vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Spajić je dodao da Evropska komisija nije ukazala da ima neusklađenosti. On je rekao da je u pitanju kvalitetan zakonski tekst.

"Treba početi da se što prije radi. Znate li koliko ljudi čeka povoljne kredite, za dobre projekte. Komeracijalne banke imaju svoj interes, mi to razumijemo ali država svakako ima svoj interes a privreda Crne Gore čeka ovaj zakon predugo. Sve dobronamjerne kritike ćemo saslušati", povukao je premijer. Ako se zakon usvoji, nije zabranjeno da se kasnije mijenja.

Odgovarajući na pitanja novinara, premijer je rekao da radnici i građani koji to žele, mogu slobodno da protestuju. On je rekao da dolazi do blokade saobraćajnica, ali da je država jasno stavila do znanja da se zakon mora poštovati.

Ranije su gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović potpisali su Sporazum o sufinansiranju radova za rekonstrukciju Ulice Vojislavljevića u podgoričkom naselju Zabjelo. Riječ je o saobraćajnici dužine 3,2 km, od kružne raskrsnice u Ulici 4. jula do mosta preko rijeke Morače. Projektom je planirano proširenje Ulice Vojislavljevića i biće bulevarskog tipa, sa četiri saobraćajne trake dužine 3.2 kilometra. Radovi bi trebalo da budu završeni za 18 mjeseci.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT