Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

REAGOVANJE

Shamis: Objavljeno mnoštvo neistina, nije utvrđeno da su moje kompanije oštetile bilo koga, nema dokaza da sam osuđivan

14.06.2024 16:53h

Foto: sibenskiportal.hr

Protiv svakog može biti iniciran istražni postupak, isti postupci su završeni i nikada niti u Hrvatskoj niti u Francuskoj nije utvrđeno da je Igor Shamis, niti njegove kompanije, oštetile bilo koga, piše u reagovanju Shamisa na tekst koji je objavio Radio Slobodna Evropa, a prenio i portal Dnevno.

Potencijalni zakupac nikšićke Željezare u Hrvatskoj optužen za zloupotrebe u poslovanju

Reagovanje Shamisa i njegove kompanije 8B Capital, koje je dostavio advokat Čedo Dobrović na tekst Radija Slobodna Evropa prenosimo integralno: 

"Tekst koji je objavljen u vašem mediju obiluje mnoštvom neistina od kojih su neke preuzete iz nekog štampanog medija iz regiona od prije desetak godina.

U upravljačkoj strukturi u fabrici lakih metala u Šibeniku bio sam na poziv visokih zvaničnika u namjeri da pomognem da se ta fabrika izvuče iz krize u periodu dok je ista bila u stečaju.

Zbog nemogućnosti da se napravi plan restrukturiranja i protivljenju nekih struktura koje su tu fabriku dovele u takvo stanje nakon 4 mjeseca sam prestao sa obavljanjem toga posla.

Oni koji su odgovorni za propast iste su pokušali da mene predstave odgovornim za nastalo stanje u fabrici i podnijeli prijave i pokrenuli istražni postupak.

Protiv svakog može biti iniciran istražni postupak, isti postupci su završeni i nikada niti u Hrvatskoj niti u Francuskoj nije utvrđeno da je Igor Shamis niti njegove kompanije oštetile bilo koga.

Dokaz za to su dokumenta koja vam dostavljam u prilogu ovog demanta. Ukratko, nema dokaza u kaznenoj evidenciji niti Hrvatske niti Francuske da je Igor Shamis bilo kada osuđen u bilo kojoj od tih država. Vi pominjete 2015. godinu. Da sam osuđen ili učinio bilo koje krivično djelo bio bih u zatvoru. 

Objavljivanje ovakvih materijala, dokumentovano netačnih, nanosi štetu meni i poslovanju mojih kompanija. Moje kompanije imaju veliki broj referenci u industriji kovanih čelika i zaključene dugoročne ugovore o snabdijevanju sirovinama, ferolegurama i prodaji kovanih čelika.

Bez želje da se bavim motivima koji stoje iza ovako netačnih navoda i proizvoljnih konstatacija, smatram da bi svaki ugledan medij morao da teži objavljivanju istinitih i provjerenih tvrdnji. U tekstu i prilogu koje ste prezentovali, međutim, barata se neistinama zbog kojih ću ukoliko se isti nastave, biti primoran da pokrenem sudske procese protiv počinioca radi klevete i povrede reputacije.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT