Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

OGLAS ZA PRODAJU IMOVINE MONTENEGRO ERLAJNZA

Stigle ponude za dva "fokera", četiri avio-motora i 41 vozilo

06.12.2023 13:21h

Foto: RTCG

Stečajni upravnik Montenegro erlajnza (MA) Milan Radulović izabrao je najpovoljnije ponude za kupovinu dva aviona ,,foker“, četiri avio-motora i 41 vozila, od kojih je većina putničkih, kombija i dostavnih, ukupne vrijednosti malo preko milion eura.

Tako je kompanija Hashtag iz Topole, iz Srbije, dala najpovoljnije ponude za ,,foker F“ 100 vazduhoplov 40 - AOP od 145 hiljada eura i za četiri motora 705 hiljada eura. O ovoj kompaniji nema puno podataka, osim da je u Agenciji za privredne registre registrovana za nespecijalizovanu trgovinu na veliko.

Za drugi avion ,,foker F“ 100 vazduhoplov – AOL najpovoljniju ponudu, 85 hiljada eura, dala je holandska kompanija Airline Fleet Support (AFS), koja se, prema podacima sa njihovog sajta, između ostalog bavi lizingom. Ova kompanija bila je zainteresovana i za avio-motore, ali je dala 50 hiljada eura nižu cijenu u odnosu na Hashtag.

Za kupovinu 41 vozila, iako je bilo više zainteresovanih, najpovoljniju ponudu od 115,1 hiljada eura dala je kompanija ,,Lalatović travel“ iz Budve. Preostala imovina – inventar i oprema za ketering, računarska oprema i kancelarsijki namještaj nije izazvala pažnju kupaca.

Svi učesnici oglasa imaju pravo na prigovor u roku od osam dana, koji mogu podnijeti stečajnom sudiji Privrednog suda. Nakon pravosnažnosti odluke Radulovića, ponuđači su dužni da u roku od 15 dana zaključi ugovor i plati kupoprodajnu cijenu. Ukoliko ne ispoštuje ovaj rok, gube pravo na povraćaj depozita.

Na ovaj oglas na kojem su šesti put nuđena vozila i avio motori, a četvrti put avioni, stiglo je ukupno 12 ponuda deset ponuđača. Najviše je bilo zainteresovanih za vozila, dok su za dva aviona i motore bili zainteresovani samo Hashtag i AFS.

Inicijalnim oglasom nuđeno je pet aviona čije su se početne cijene kretale između 170 hiljada, koliko je bio najjeftiniji do milion, koliko je nuđen najskuplji. Ovim oglasom početne cijene su spuštene na 85 hiljada, 105 hiljada, 115 hiljada i 116 hiljada eura. Nema informacije da li je peti ,,foker“ prodat ili nije bio obuhvaćen ovom prodajom. To pitanje su nedavno postavili i bivši radnici Montenegro erlajnza navodeći da imaju nezvanična saznanja da je ,,foker“ 40-AOM kodnog imena ,,Majk“ prodat, ali da ne znaju kome i po kojoj cijeni. Četiri avion motora inicijalno su nuđeni za 1,2 miliona eura, a vozila za 180 hiljada, ali su i te cijena padale nakon propalih pokušaja prodaje.

Stečaj u MA uveden je 28. aprila 2021. na zahtjev Uprave prihoda i carina, poslije 24 godine rada. Priznato je 33,8 miliona eura potraživanja, od čega najviše zaposlenima 17,3 miliona eura. Pred Privrednim sudom je u toku više parnica zbog osporenih potraživanja

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT