Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

I OVE GODINE PODRŽAVAJU RAZVOJ STARIH ZANATA

Glavni grad: Poziv zanatlijama iz Podgorice da se prijave na konkurs

28.03.2023 09:22h

Foto: Glavni grad

Glavni grad Podgorica raspisao je danas javni poziv za raspodjelu sredstava koja su Budžetom opredijeljena za podršku razvoju starih zanata.

"Na ovaj način zanatlije sa teritorije Glavnog grada koji posluju najmanje pet godina imaju priliku da se prijave i dobiju finansijsku podršku, te dodatno unaprijede svoje poslovanje", saopšteno je iz Glavnog grada. 

Kako su pojasnili, konkurs se odnosi na pružanje podrške za razvoj starih zanata: kovač; krojač; bačvar, mlinar; obućar; ključar; pletilac; staklorezac; kožar; tašnar; vitražista; čipkar, izrađivač abažura za lampe; izrađivač maski i lutaka; zlatar-juvelir, časovničar, izrađivač muzičkih instrumenata, kamenorezac, stolar, tesar, izrađivač narodne nošnje-terzija, grnčar, izrađivač goblena i frizer.

"Kroz ovaj javni poziv podržaće se ideje koje doprinose afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala i tradicije Glavnog grada, podizanja nivoa urbane kulture i očuvanja kulturne baštine", dodali su u saopštenju.

Ovim Konkursom Glavni grad stavlja na raspolaganje  20.000 eura, a maksimalan iznos koji jedan učesnik može dobiti je  2.000 eura.

Prijava na Konkurs predaje se u roku od 15 dana od dana objavljivanja, i to u zatvorenoj koverti na adresu: Glavni grad, Njegoševa broj 13, 81000 Podgorica, sa naznakom: Konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta Glavnog grada-Podgorica opredijeljenih za podršku razvoju starih zanata.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT