Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SAOPŠTENO IZ GLAVNOG GRADA

Injac: Potpisano Pismo o namjerama između Podgorice i regije Normandija, cilj jačanje saradnje

26.05.2023 09:33h

Foto: Glavni grad

U cilju jačanja odnosa i saradnje između Glavnog grada i francuske regije Normandija, gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i predsjednik regije Normandija Hervé Morin potpisali su Pismo o namjerama.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, prepoznajući zajedničke interese regije Normandija i Glavnog grada Podgorica, kao i značajan broj mogućnosti za saradnju u oblasti obrazovanja, turizma, kulture, administracije i ekonomije, ovaj vid formalizovanja saradnje doprinijeće izgradnji dugoročnih odnosa.

"Veliko je zadovoljstvo što imamo priliku da organizujemo ovakvu posjetu i razgovaramo  o potencijalnim oblastima saradnje. Postoji veliko interesovanje i spremnost i vjerujem da ćemo vrlo brzo preduzeti konkretne korake kako bismo i na taj način dali doprinos unapređenju ukupnih odnosa između Francuske i Crne Gore“, kazala je Injac.

Navodi se da pismo o namjerama ima za cilj da definiše eventualne zajedničke aktivnosti koje mogu rezultirati novim inicijativama, kako bi se razvio zajednički program razmjena ekspertize u različitim oblastima i budućim zajedničkim aktivnostima.

Predsjednik francuske regije Normandija je kazao da očekuje veoma dobru saradnju i da je privredni potencijal veliki, a to znači itekako veliki prostor za povezivanje kompanija i širenje saradnje u brojnim oblastima.

Morin je, dodaje se, posebno naglasio saradnju na polju obrazovanja, odnosno razmjene studenata i saradnje sa univerzitetima.

Takođe, uputio je poziv predstavnicima Glavnog grada da učestvuju u Forumu za mir koji se organzuje u septembru ove godine, a koji će biti sjajna prilika za konkretizovanje planova i dalju saradnju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT