Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PREDSTAVILI AGENDU ULAGANJA U RAZVOJ GLAVNOG GRADA

Injac sa predstavnicima IRF-a: Intenzivirati saradnju u cilju poboljšanja uslova za život u Podgorici

25.05.2023 18:49h

Foto: Glavni grad

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac razgovarala je sa delegacijom Investiciono-razvojnog fonda na čelu sa izvršnom direktoricom Irenom Radović i predsjednikom Odbora direktora Velizarom Kaluđerovićem.

Tema sastanka, kojem su prisustvovali i predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović i zamjenici gradonačelnice Danilo Šaranović i Luka Rakčević, bila je dalje snaženje partnerstva sa IRF-om, sa fokusom na tekuće i planirane aktivnosti u cilju realizacije infrastrukturnih projekata koji su u nadležnosti Glavnog grada.

"Rukovodstvo Glavnog grada je predstavilo ambicioznu agendu ulaganja u razvoj Podgorice, prvenstveno sa ciljem rješavanja gorućih problema u oblasti saobraćaja, komunalne infrastrukture, zaštite životne sredine, digitalizacije, podsticaja razvoja privrede sa posebnim akcentom na unapređenje projekata i pozicije žena i mladih u biznisu, kao i brojnih drugih projekata, čija realizacija predstavlja nužnu pretpostavku za unapređenje uslova života", saopšteno je iz Glavnog grada.

Sagovornici su, kako se navodi, razgovarali i o mogućnosti da IRF povoljnim kreditiranjem podrži dio razvojnih projekata Glavnog grada, a sve u cilju stvaranja uslova za bolji i kvalitetniji život građana, kao i unapređenja kvaliteta javnih usluga na lokalnom nivou.

"Na sastanku je iskazana spremnost i posvećenost snaženju saradnje u narednom periodu, u cilju ubrzanog privrednog razvoja grada u cilju unapređenja kvaliteta života za više od oko jedne trećine građana Crne Gore koji žive u Podgorici", zaključili su iz Glavnog grada. 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT