Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NAJSTARIJI IZ 2009.

Interese Grada zastupaju u više od 6.000 parničnih predmeta

02.06.2024 06:41h

Foto: Glavni grad

Uprava za zaštitu imovinsko pravnih interesa zastupa interese Grada u 6.314 predmeta, saopštio je za "Dan" Gojko Perović, vršilac dužnosti zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Glavnog grada.

Perović je prije nekoliko dana stupio na dužnosti v.d. zamjenika zaštitnika imovinsko-pravnih interesa.

" Predmeti u kojima Uprava za zaštitu imovinsko pravnih interesa zastupa Glavni grad se odnose na sve pravne stvari, što podrazumijeva građansko-pravne sporove, upravne predmete koji podrazumijevaju zemljišno- knjižne predmete i upravne sporove, krivične, vanparnične i predmete mirnog rješavanja sporova. Svi predmeti nalaze se u različitim fazama postupka, a najstariji parnični predmet kojim je Uprava za zaštitu imovinsko pravnih interesa Glavnog grada zadužena datira iz 2009. godine", saopštio je Perović.

Navodi da je kao rukovodilac koji je nedavno preuzeo funkciju zaštitinika imovinsko-pravnih interesa Glavnog grada, upoznat sa dosadašnjim načinom rada i praksom u odnosu na postupanja o zaduženim predmetima.

"Nakon sprovedene analize, ukoliko utvrdim da u bilo kom segmentu rad uprave može biti unaprijeđen, svakako ću preduzeti sve potrebne radnje koje bi vodile ka dodatnom unapređenju rada Uprave. Osim zaštite imovinsko - pravnih interesa što i jeste osnovni cilj obavljanja funkcije na koju sam imenovan, planovi za naredni period su usmjereni ka eventualnom smanjenju i racionalizaciji troškova postupaka koji se vode pred nadležnim sudovima i drugim organima u kojima je Glavni grad stranka", naveo je Perović.

On je dodao da taj organ uprave nije nadležan za pitanja koja se odnose na popis i procjenu vrijednosti pokretnih i nepokretnih stvari koja se nalaze u svojini Glavnog grada.

Poslovi Uprave

Uprava za zaštitu imovinsko-pravnih odnosa Glavnog grada obavlja poslove koji se odnose na praćenje i sprovođenje zakona i propisa donesenih na osnovu zakona u oblasti koje su u vezi sa ostvarivanjem funkcija organa, preduzima pravnu zaštitu imovine i imovinskih i drugih prava Glavnog grada, njegovih organa i službi i zastupa pred sudovima u parničnom, vanparničnom, izvršnom i upravnom postupku i u upravnom sporu.

Daje pravna mišljenja u vezi sa zaključenjem ugovora i drugim imovinsko-pravnim pitanjima na zahtjev organa ili službe čija imovinska prava i interese zastupa, postupa po inicijativama građana iz djelokruga organa, priprema godišnje i druge izvještaje za glavnog administratora o rješavanju upravnih stvari iz svoje nadležnosti, realizaciji plana integriteta, postupku obezbjeđivanja učešća građana u vršenju javnih poslova, ostvarivanju principa transparentnosti, saradnji sa nevladinim organizacijama i drugih izvještaja.

Uprava za zaštitu imovinsko-pravnih interesa ima položaj zakonskog zastupnika Glavnog grada u vršenju poslova zaštite imovinsko-pravnih interesa Glavnog grada pred sudov ima i drugim državnim organima.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT