Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

62. U MANDATU GRADSKE UPRAVE

Novo dječje igralište u Momišićima

23.03.2023 10:12h

Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima obišao je Momišiće, podgoričko naselje u kom je izgrađeno još jedno dječije igralište, 62. u mandatu aktuelne gradske uprave, saopšteno je iz PG Biroa.

U pitanju je površina od 800m2, na uglu ulica Mila Radunovića i Pariske komune, koja je dobila novi izgled i sadžaje namijenjene našim najmlađim sugrađanima.

“Ovo je jedan lijepi stari komšiluk, međutim, komšiluk kom su ovakvi sadržaji dugo nedostajali. Mi smo jednu prethodno neuređenu zelenu površinu uredili, osvijetlili i pokrili hidrosistemom, te iskoristili ovaj prostor da dobijemo multifunkcionalno dječije igralište koje je već danima puno, što će reći da smo uradili pravu stvar i mališanima ponudili ono što im je nedostajalo,” kazao je Vuković i dodao da je vrijednost ovog projekta je preko 40.000 eura.

Imajući u vidu da se radilo o prostoru pod nagibom, gradsko preduzeće Zelenilo izvršilo je trasiranje u dva nivoa.

"Na gornjem nivou su iscrtana polja za igru „školice“, a na donjem ugrađen dječji i parkovski mobilijar. Nivoe povezuju tobogani, oblice u boji i specifični elementi za penjanje. Postojeći biljni fond je osvježen i dopunjen novim sadnicama drveća. Takođe, formiran je travnjak i ugrađen sistem za navodnjavanje. Doprinos realizaciji ovog projekta dale su i ekipe Komunalnih usluga koje su postavile javnu rasvjetu. Istovremeno, u sklopu ovog projekta rađeno je na modernizaciji javne rasvjete i u okolini parkića, gdje je zamijenjeno 16 svjetiljki", navode iz PG Biroa.

Ekipe Agencije za stanovanje su na igralištu vršile ograđivaje prostora, kao i prostora ispred zgrade. Takođe, u tom kvartu je vršeno uklanjanje grafita.

"Građani su kazali da su veoma zadovoljni što je donedavno zapušteni prostor dobio poptuno novi izgled i namjenu, a najmlađi sugrađani mjesto za igru i druženje, te maglasili da je ovo najljepši poklon koji su mogli da dobiju od Glavnog grada", istakli su iz PG Biroa.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT