Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

KOMPOZICIJE SE DOSTAVLJAJU OD 16. FEBRUARA DO 16. APRILA

Raspisan konkurs za Međunarodni festival dječje pjesme “Naša radost 2024”

16.02.2024 10:52h

Foto: Glavni grad

Javna ustanova “Dječiji savez Podgorica” raspisala je konkurs za Međunarodni festival dječje pjesme “Naša radost 2024”, koji će se održati 30. novembra 2024. godine, saopšteno je iz Glavnog grada.

Napominju da se na konkurs prijavljuju neobjavljene kompozicije za djecu.

"Melodiju kompozicije potrebno je potpisati tekstom i harmonskim simbolima u tri primjerka u klavirskom izvodu kao i partituru sa horskim aranžmanom, vodeći računa o opsegu dječjeg hora.Tekst kompozicije potrebno je dostaviti u tri posebno otkucana primjerka, a radni (demo) snimak na USB–u (flešci) ili CD-u (dječji vokal uz pratnju najmanje jednog instrumenta)", kazali su iz Glavnog grada.

Kako navode, jedan kompozitor može slati najviše dvije kompozicije i može biti autor najviše dva aranžmana.

Odabrane kompozicije izvode djeca uzrasta do 13 godina, a izbor vokalnih solista za odabrane kompozicije na festivalu vrši Umjetnički direktor festivala u saradnji sa autorima kompozicija.

"Solisti generalnu probu i takmičarsku priredbu izvode uživo. Kompozicije odabrane od strane Selekcionog žirija se otkupljuju i autori se odriču svih prava nad kompozicijama u korist  JU “Dječji savez” Podgorica. Odabrane kompozicije se ne mogu naknadno povući.Organizator zadržava pravo objavljivanja, snimanja i korišćenja odabranih kompozicija", dodaje se u saopštenju. 

Kompozicije se dostavljaju od 16. februara do 16. aprila 2024. godine, a instrumentalni aranžmani najkasnije do 20. maja 2024. godine. Ukoliko se ne ispoštuje datum dostavljanja instrumentalnog aranžmana, iz Glavnog grada poručuju da će kompozicija biti diskvalifikovana.

Kako navode, radovi se šalju pod šifrom (rješenje šifre se dostavlja u posebno zatvorene koverte). Materijale nekompletnog sadržaja Selekcioni žiri neće razmatrati, a prispjeli materijali kako dodaju, se ne vraćaju.

"Na festivalu se dodjeljuju prva, druga i treća nagrada za kompoziciju, nagrada za najbolji tekst, nagrada za najbolji aranžman, prva, druga i treća nagrada za interpretaciju, nagrada Dječjeg žirija Specijalne nagrade, nagrada za najmlađeg učesnika, nagrada za najbolji scenski nastup, nagrada dječjeg hora “Zvjezdice”", zaključuju iz Glavnog grada.

Kompozicije se šalju na adresu: JU “Dječji savez” sa naznakom za “Našu radost 2024”, Ul. Bokeška br. 2, 81000 Podgorica, Crna Gora.

Takođe, sve informacije u  vezi festivala mogu se dobiti na  e-mail: [email protected] i tel: +382 20 665 089, +382 20 665 090 i +382 20 665 086. 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT