Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

RAT U GAZI

Izrael najavio sukob niskog intenziteta; Hamas: Borba do posljednjeg daha

25.06.2024 06:25h

Foto: EPA/EFE Abir Sultan

Načelnik generalštaba izraelske vojske Herci Halevi rekao je da je Hamasova brigada u Rafi na jugu Gaze "gotovo demontirana“.

"Jasno se približavamo tački kada možemo da kažemo da smo demontirali brigadu Hamasa u Rafi, ne u smislu da više nema terorista, već da više ne može da funkcioniše kao borbena jedinica“, dodao je Halevi.

Cilj Hamasa u ratu u Gazi je da Izrael iz sukoba izađe poražen, kaže Suhail el Hindi, član politbiroa Hamasa. U razgovoru za londonski panarapski list Arabi el Džadid, Hindi insistira na tome da "Hamas neće podići bijelu zastavu i da će se boriti protiv neprijatelja do posljednjeg daha".

Šef Agencije UN za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRVA), Filip Lazarini, pozvao je na suprotstavljanje naporima Izraela da se ta organizacija raspusti.

Lazarini je upozorio i da je slom građanskog poretka u Gazi omogućio široku pljačku i šverc, što je dodatno otežalo isporuku pomoći.

Izraelski Ministar odbrane Joav Galant rekao je će prelazak na "fazu C“ rata u Gazi uticati na sve frontove.

"'Faza C' odnosi se na sukob niskog intenziteta, jer vojska radi na iskorenjivanju preostalih džepova Hamasa u Gazi, dok politički ešalon radi na pronalaženju alternative Hamasu kao vladajućoj stukturi u toj enklavi", naveo je Galant.

Porodice otetih mladića, u želji da premijer Izraela Benjamin Netanjahu pristane na dogovor sa Hamasom, odobrile su objavljivanje snimka njihove otmice u medijima.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT