Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ROTITELJI DOBILI OBAVJEŠTENJE

Kosovski mediji: Prekida se nastava za djecu sa sjevera Kosova

28.05.2023 19:20h

Foto: EPA-EFE/Georgi Licovski

Školske vlasti na sjeveru donijele su odluku da obustave nastavu u svim školskim ustanovama usljed novonastale situacije, odnosno prisustva specijalnih jedinica Kosovske policije. Kao razlog naveli su zabrinutost roditelja i rizik po bezbjednost djece.

Ovo je informacija koju su lokalnim medijima prenijeli roditelji koji su dobili poruke od učitelja i nastavnika, ali koja nije zvanično potvrđena.

Jedno od ključnih pitanja koje građani Kosovske Mitrovice od petka postavljaju jeste bezbjednost djece i odlazak u školu u ponedjeljak, kao i šta da čine službenici opštinskih privremenih organa, čije su zgrade zauzele jake snage specijalne kosovske policije, prenosi KosSev.

Lokalne vlasti se nisu još uvijek javno obratile javnosti sa instrukcijama, i odlukama, ako se izuzme poziv Aleksandru Vučiću da hitno obustavi pregovore sa Prištinom.

Međutim, nakon pritiska roditelja i javnosti, školske ustanove su se preko učitelja i starješina, danas obratile roditeljima sa porukom sljedeće sadržine:

„Poštovani roditelji,

Nakon mnogih poziva i pristiglih poruka direktorima škola i razrednim starješinama od strane roditelja, u kojima izražavaju svoju zabrinutost i strah za bezbjednost svoje djece, u školama u čijoj se neposrednoj blizini, kao i na mjestima gdje učenici prolaze na putu do škole, nalaze policajci sa dugim cijevima i pod punom ratnom opremom, kao i transporteri na samim ulazima u škole, na današnjem sastanku direktora škola sa sjevera Кosova i sa načelnikom Školske uprave, jednoglasno je donijeta sljedeća odluka: 1. U svim školama na sjeveru Кosova zbog prusustva policije pod punom ratnom opremom, nastavnici i učenici nisu u stanju da neometano i bezbjedno izvode nastavu, pa se zbog navedenih razloga, a sve u interesu i bezbjednosti učenika, nastava prekida sve dok postoje navedeni razlozi i policajci se ne povuku. 2. Roditelje će razredne starješine obavijestiti kada će se učenici ponovo vratiti u školske klupe“.

Do objavljivanja ovog teksta KoSSev nije uspio da dobije potvrdu od zvaničnika.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT