Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

OBJAVILA PRES SLUŽBA KREMLJA

Putin čestitao Erdoganu pobjedu na izborima riječima „dragi prijatelju“

28.05.2023 20:34h

Foto: EPA-EFE/Alexey Danichev/Sputnik/Kremlin Pool

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Redžepu Tajipu Erdoganu pobjedu na predsjedničkim izborima u Turskoj, objavila je pres služba Kremlja.

„Poštovani gospodine Erdogan, dragi prijatelju, primite moje iskrene čestitke povodom ponovnog izbora za predsjednika. Pobjeda na izborima bila je prirodan rezultat vašeg nesebičnog rada na čelu Republike Turske, jasan dokaz podrške turskog naroda vašim naporima da ojačate državni suverenitet i vodite nezavisnu spoljnu politiku“, napisao je Putin.

„Veoma cijenimo vaš lični doprinos jačanju prijateljskih rusko-turskih odnosa i obostrano korisne saradnje u različitim oblastima. Želim da potvrdim našu spremnost da nastavimo konstruktivan dijalog o aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende. Pridajemo veliki značaj dosljednoj realizaciji planiranih zajedničkih projekata, prije svega izgradnje nuklearne elektrane Akuju i stvaranja gasnog čvorišta u Turskoj“, dodao je ruski predsjednik.

Istakao je da Erdoganu od srca želi nove uspjehe u tako odgovornoj djelatnosti kao šefa države, kao i dobro zdravlje i blagostanje.

Čestitku je završio sa riječima: „S poštovanjem, Vladimir Putin“.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT