Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

GODIŠNJE OBRAĆANJE U RUSKOM PARLAMENTU

Putin: Zapad pokušava da iznutra uništi Rusiju

29.02.2024 10:05h

Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Zapad iznutra pokušava da uništi Rusiju ističući da postoji opasnost od nuklearnog konflikta.

Tokom svog godišnjeg obraćanja u ruskom parlamentu, Vladimir Putin je naglasio da Rusija neće dozvoliti nikome da se miješa u njene unutrašnje stvari.

Naveo je da većina građana Rusije podržala njegovu odluku prije dvije godine da pošalje desetine hiljada vojnika u Ukrajinu, u okviru, kako Moskva naziva, "specijalne vojne operacije”.

Osvrnuvši na francuski prijedlog o slanju NATO trupa u Ukrajinu, Putin je napomenuo da bi posljedice za uljeze bile "tragične".

"Imamo oružje koje može pogoditi ciljeve na teritoriji članica NATO", dodao je ruski predsjednik.

Rekao je da će Rusija ojačati zapadne djelove zemlje pošto poslije Finske i Švedska završava proceduru ulaska u NATO.

Navodi da je svjestan da Zapad pokušava da uvuče Rusiju u trku u naoružavanju. "Zar ne vide opasnost od nuklearnog sukoba?“, zapitao se ruski predsjednik.

Prema njegovim riječima, Moskva je spremna za dijalog sa SAD o strateškoj stabilnosti, ali je odbacio bilo kakve pokušaje da se Rusija natjera na pregovore.

Putin je tokom svog govora spomenuo da je Rusija koristila napredne sisteme naoružanja, uključujući hipersonične rakete "cirkon", i da ima vojnu prednost u Ukrajini.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT