Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SEDMI DAN POTRAGE

I dalje tragaju za dvogodišnjom djevojčicom: Završena pretraga deponije, problem sa snimkom

01.04.2024 06:09h

01.04.2024 12:58h

Foto: MUP Srbije

Potraga za Dankom Ilić (2), djevojčicom kojoj se svaki trag izgubio u selu Banjsko polje kod Bora, uša je u sedmi dan.

Reporterka N1 sa lica mjesta javlja da je završena pretraga deponije na Starom banjskom putu.

Nakon pretrage ove lokacije, inače na oko četiri kilometra udaljene od Banjskog polja, policija nije dala nikakve informacije novinarima.

Policija nastavlja da "češlja" sve informacije koje dobije u vezi sa nestalom djevojčicom, a pravu buru napravio je snimak, navodno zabilježen u Beču, na kom se vidi djevojčica koja fizički podsjeća na nestalu Danku i koji policija detaljno analizira, prenosi portal Nova S.

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u nedjelju prijepodne otkrio da se novi trag pojavio u noći između subote i nedjelje, o čemu je odmah obaviješten, beogradski mediji su objavili da je riječ o snimku koji je navodno zabilježen u Beču.

Prema istim informacijama, srpski državljanin primijetio je na jednoj stanici u Beču djevojčicu koja fizički podsjeća na dvogodišnju Danku, u društvu dvije žene za koje tvrdi da su Rumunke. Odlučio je da ih usnimi i da snimak proslijedi nadležnim organima koji tragaju za Dankom. Policija, prema nezvaničnim informacijama N1, intenzivno radi na rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi sa tim snimkom i on predstavlja jedan od brojnih tragova na kojima se sada radi.

Kako je saopštila policija u Beču, obavljen je razgovor sa autorom video-snimka i nastavlja se operativni rad na rasvetljavanju svih činjenica.

Portparol bečke policije Markus Ditrih izjavio je, kako javlja RTS, da je problem način na koji je video na kom je djevojčica koja liči na nestalu Danku Ilić došao do policije i da je zbog toga izgubljeno dosta vremena.

"Svjedok je snimak poslao mejlom srpskoj policiji, pa je srpska policija kontaktirala austrijsku. Izgubljeno je dosta vremena, nekih 10 sati", prenosi reporterka RTS navode iz policije u Beču.

Pretraga terena

Paralelno sa tim, nastavljena je pretraga terena, a u nedjelju je policija pregledala dio Brestovačke rijeke. Takođe, policija je juče na prilazima i ulazu u Banjsko polje legitimisala svakoga ko je namjeravao da uđe u selo, a prethodno je helikopterom pregledana šira oblast mjesta nestanka djevojčice.

Specijalistički timovi MUP-a Srbije pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nijesu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se djevojčica tu nalazila. Policija je u petak sa majkom Danke Ilić išla na mjesto gdje je djevojčica nestala, da im pokaže svaki korak i detalj tog dana. Takođe, sa roditeljima djevojčice u više navrata su obavljeni razgovori u policiji, a otac je i poligrafski testiran.

Osim njega, na desetine osoba koje bi mogle imati informacije o maloj Danki su ispitane, a dio njih je, takođe, bio podvrgnut poligrafu.

Četiri osobe privedene

Četiri osobe su privedene od dana kada je porodica prijavila nestanak Danke Ilić. Lisice su stavljene policajcu zaposlenom u Policijskoj upravi Bor zbog sumnje da je odavao informacije o slučaju. Prema informacijama portala Nova S, on je poligrafski ispitan i taj test nije prošao. Potom su u tri osobe privedene u Bosni i Hercegovini nakon što je jedan od osumnjičenih, na društvenoj mreži TikTok, saopštio da djevojčicu drži u svom podrumu. Ispostavilo se da informacija nije tačna, i njima su stavljene lisice na ruke.

Danka Ilić nestala je prošlog utorka, oko 13:45 sati, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Djevojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT