Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ZA DAN PALO KIŠE KOLIKO INAČE PADNE ZA DVIJE GODINE

U nezapamćenim padavinama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima stradalo 18 osoba, za desetinama tragaju

17.04.2024 06:35h

Foto: Screenshot X

Uslijed obilnih padavina kakve su zahvatile Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) nastradalo je 18 osoba, dok se za još desetinama traga.

Kiša je počela da pada u toku noći sa ponedjeljka na utorak, a ljudi su ostavljali svoje automobile na poplavljenim ulicama. Mediji prenose da je za samo 24 sata palo kiše koliko u tim krajevima inače padne za dvije godine.

Kiša pada u Dubaiju, Omanu, Bahreinu, Kataru i Saudijskoj Arabiji.

Jaki vjetrovi poremetili su i avio-saobraćaj na Međunarodnom aerodromu u Dubaiju, koji je najprometniji na svijetu kada je riječ o međunarodnim presjedanjima.

Škole širom UAE su zatvorene uoči oluje, a državni službenici rade od kuće. Vlasti su poslale cisterne na ulice i autoputeve da ispumpavaju vodu.

Klimatske promjene uzrokovane ljudskim djelovanjem uzrokuju da ekstremne padavine postaju sve češće i intenzivnije, navodi se u izvještaju američke vlade o procjenama vremenskih prilika.

Kiša nije uobičajena za tu oblast na sušnom Arapskom poluostrvu, pa mnoge ulice nemaju drenažu.

Državna novinska agencija WAM nazvala je kišu "istorijskim vremenskim događajem" koji je nadmašio “sve dokumentovano od početka prikupljanja podataka 1949. godine”. Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT