Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PREDSJEDNIK SRBIJE NAJAVIO SJUTRAŠNJI SKUP

Vučić: Zamolio sam Mitrovića da ukine rijaliti; Mitrović: Na preporuku Vučića ukinuću "Zadrugu"

25.05.2023 21:11h

Foto: EPA-EFE/Marko Đoković

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na sjutrašnjem skupu "Srbija nade" ponuditi nova rješenja i dijalog sa onima koji misle drugačije.

Kako je rekao, „razgovarao je i sa vlasnikom Pinka“.

„I zamolio sam ga i rekao mu da jedan dio građana Srbije smatra da rijaliti nije dobra stvar i da ja znam kakav je njegov stav i gledalaca Srbije koji to gledaju, ali to je bila moja molba. Prije nego što sjednemo i razgovaramo o tome. Zamolio sam ga prije nego što se o tome razgovara u okviru REM-a, zamolio sam ga da sam razmotri mogućnost da to ukine – da li će ili neće, to ćemo da vidimo“, naveo je.

Nakon toga, vlasnik i direktor Pink medija grupe Željko Mitrović najavio je ukidanje rijalitija "Zadruga", kako je rekao, na preporuku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Na preporuku predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, donio sam odluku da u najkraćem mogućem roku, ne dužem od desetak dana, ukinem rijaliti program “Zadruga”. Vjerujem da je jedinstvo Srbije i procjena predsjednika, važnija od svake vrste interesa Pinka i mog ličnog interesa", saopštio je Mitrović na Instagramu.

Vučić je večeras rekao da u demokratijama ne mogu svi da misle isto, ali je normalno da se te tenzije rješavaju izborima, kao i da postoji procedura kako se smjenjuje predsjednik.

"Potrebno je sakupiti potpise dvije trećine narodnih poslanika. Oni to nemaju i rekao sam im da ću im pomoći u tome, ali onda se ide na referendum i ako narod kaže da je za smjenu predsjednika - ja sam smijenjen. Ali, ako narod kaže da nisu, onda su oni u problemu", rekao je Vučić za TV "Pink".

On se, gostujući na Pinku, izvinio Beograđanima, jer se "sjutra poslije 14 sati očekuje potpuni kolaps u svim djelovima grada".

„Izvinjavamo se, mi to jednom u četiri ili pet godina radimo. Vidjećemo da li će biti šetnje, ako bude onoliko koliko mislimo da će biti šetnja neće biti moguća, ali vidjećemo“, dodao je Vučić.

Kaže da se ne može očekivati da Srbija poslije ovog skupa bude ujedinjenija.

„Oni ne žele da razgovaraju, oni žele vlast na silu. Od tog posla nema ništa. Neću da uništim svoju zemlju. Ne dam Srbiju Milivojeviću, Ponošu, Brkiću, Đilasu dok ne dobiju glasove građana, a neće ih dobiti. Srbija nije moja, ja sam samo njen dio. Ovom zemljom će da upravljaju građani, njihova volja“, istakao je Vučić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT