ADVERTISEMENT

NAPUSTIO ISTRAŽNI ZATVOR U SPUŽU

Miloš Đuričković pušten iz pritvora

17.03.2023 20:26h

17.03.2023 20:26h

Foto: RTCG

Miloš Đuričković napustio je danas Istražni zatvor u Spužu gdje je proveo dvije i po godine nakon što je Viši sud uvažio predlog njegovog advokata Damira Lekića da mu se ukine pritvor.

Đuričkoviću se sudi za optužbe Specijalnog tužilaštva da je sa Savom Lipovinom i Darkom Draškovićem organizovao kriminalnu organizaciju radi šverca droge.

Pored Đuričkovića, Lipovine I Draškovića na optužnici su Vesko Lipovina, Petar Živković, Veljko Pejović, Mirko Jovićević, Ivan Jovanović, Filip Petričević, Milo Ivanišević i Nikoleta Vukić.

Advokat Lekić je prilikom predlaganja ukidanja pritvora Đuričkoviću predočio krivičnom vijeću da je u slučaju njegovog branjenika prestao da postoji svaki osnov za pritvor.

On je podsjetio da je u slučaju Đuričkovića, što po domaćem a naročiti međunarodnom pravu koje je ratifikovala i Crna Gora, pritvor kao izuzetan institut potpuno izgubio svoju suštinsku ulogu.

Advokat Lekiće je u izjavi za medije kazao da tužilac nije bio saglasan sa njegovim predlogom za ukidanje pritvora ali da je sudeće vijeće ipak našlo da je on osnovan.

Optužene u ovom predmetu SDT tereti da su obezbijedili prodavca narkotika, kao i kupca, a za posredovanje u novčanim transakcijama i primopredaji, kao garanciju da će sve proteći kako treba, ugovorili su procenat.

Analizom mjera tajnog nadzora, istražitelji su došli do podatka da je Savo Lipovina kao organizator veće količine droge naložio Vesku Lipovini da organizuje prihvat i skladištenje droge radi dalje prodaje.

Živković i Drašković imali su ulogu da pronalaze kupce i prodaju drogu, a Jovanović da veće količine narkotika sakriva do dalje prodaje...

Istražitelju su presretnutim razgovorima došli do podataka da je plan kriminalne organizacije obuhvatao i vršenje teških krivičnih djela protiv života i tijela. Kako se navodi u aktima tužilaštva, presretnuta je komunikacija dijela kriminalne organizacije i kada je 4. septembra 2017. godine aktivirana eksplozivna naprava između putničkog vozila parkiranog ispred porodične kuće Vasilija Vujovića, kada je smrtno stradao Marko Martinović.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT