Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U PODGORICI

Dječak pretučen u OŠ "Radojica Perović", policija podnijela krivičnu prijavu protiv maloljetnika

29.03.2023 16:19h

Foto: Pixabay/Ilustracija

Učenik Osnovne škole (OŠ) “Radojica Perović” u Podgorici pretučen je juče u prostorijama te ustanove, a sa slučajem je upoznata i policija, koja je podnijela prijavu protiv maloljetnika.

"Krivična prijava podnijeta je po nalogu državnog tužioca za krivično djelo nasilničko ponašanje protiv dječaka 2008. godište", saopšteno je našem portalu nezvanično iz Uprave policije. 

Tu informaciju za portal Pobjeda potvrdila je i direktorica te škole Snežana Tomanović.

"Juče je oko 12.45 sati, neposredno prije početka sedmog časa, dječak koji nije učenik naše škole, neopaženo ušao u školu. Radnica je bila na hodniku, ali je on, kako se vidi na snimku kamere, iskoristio gužvu u hodniku (đaci su mijenjali kabinete), i sa nekoliko dječaka, učenika naše škole, ušao u prostorije škole. Otišao je na sprat, ispred učionice iz koje je izašao učenik naše škole, jer je tražio nastavnici da ode do toaleta, tu ga sačekao i nasrnuo na njega. Nastavnica koja je čula uzvike, izašla je iz kabineta i razdvojila dječake", ispričala je direktorica i dodala:

"Učenik naše škole je zadobio povrede, majka je obaviještena, poveden je kod doktora, ima hematome", rekla je Tomanović, dodajući da je srećom prošao bez lomova.

Istakla je da je tokom ove situacije bila na seminaru, te da su dežurni nastavnici i radnici bili na svojim mjestima.

"Ali maloljetnik nije izazivao ulaskom nikakvu pažnju, druga djeca su bila oko njega, pa niko nije primijetio da nije đak naše škole, tim prije što je iste dobi i kao naši učenici i što škola ima više od 1.600 đaka, te je nemoguće zapamtiti svaki lik", objasnila je Tomanović.

Poručila je da je Upravi škole i nastavnom osoblju teško što se ovako nešto desilo.

"Te apelujemo na državne institucije da obezbijede školskog policajca, i da se preispita Zakon o osnovnom obrazovanju u dijelu koji se tiče izricanja vaspitnih mjera", zaključila je Tomanović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT