Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

TVRDI PREDSJEDNIK NEZAVISNOG SINDIKATA POLICIJE

Rmandić: Adžićeva šefica kabineta tražila spiskove policajaca koji su protestovali

30.03.2023 07:36h

Foto: Nezavisni sindikat policije

Na nastavak represije, samovolju i nezakonito postupanje prema Nezavisnom sindikatu policije Crne Gore nije trebalo dugo čekati. Samo tri dana nakon što smo zajedno sa Unijom slobodnih sindikata Crne Gore održali konferenciju za štampu gdje smo ukazali na niz antisindikalnih aktivnosti koje prema Nezavisnom sindikatu policije Crne Gore preduzimaju ministar unutrašnjih poslova i njegovi saradnici ovakvo nedopušteno ponašanje je dobilo svoj nastavak, tvrdi predsjednik Sindikata Igor Rmandić.

“Naime, tri dana nakon pomenute konferencije koja je održana 24. marta predsjednica Etičkog odbora MUP-a, ujedno i šefica kabineta ministra Adžića, gospođa Kristina Đukanović, šalje zahtjev Upravi policije da joj organizacione jedinice dostave spiskove policijskih službenika koji su u oktobru 2022 god. bili prisutni na protestu ispred zgrade Vlade Crne Gore a sve u cilju donošenja odluke da li su svojim prisustvom prekršili Kodeks policijske etike”, rekao je Rmandić.

U ime Sindikata postavio je nekoliko, kako kaže, vrlo “logičnih pitanja”.

“Za čiji interes, po čijem nalogu i zbog čega gospođa Đukanović ne odustaje od pritiska na Nezavisni sindikat policije Crne Gore, njegovo rukovodstvo i njegove članove ? Ili to radi samoinicijativno? Gdje je bila i šta je radila gospođa Đukanović kao predsjednica Etičkog odbora više od pet mjeseci od kako je održan protest i otkud sad ta naknadna pamet i potreba da se ispituje prisustvo mirnom protestu kao nešto protivpravno? Da li to gospođa Đukanović ili njen nalogodavac, ko god to bio, žele da nam kažu da se u Crnoj Gori ne poštuje sloboda govora, sloboda mišljenja i sloboda okupljanja”, pita Rmandić.

Postavio je još nekoliko pitanja.

"Da li policijski službenici u 21. vijeku u Crnoj Gori imaju pravo da izraze svoje nezadovoljstvo, da kažu da su im djeca gladna, da su im plate male, da su uslovi rada teški? Ili treba da traže dozvolu gospođe Đukanović ili njenog nalogodavca, ko god to bio?

Da li to gospođa Đukanović ili njen nalogodavac, ko god to bio, žele da suspenduju Ustav i zakone države Crne Gore i da uvedu zakon jačeg i moćnijeg? Da li to gospođa Đukanović ili njen nalogodavac, ko god to bio, žele da nam kažu da Crna Gora nije slobodna zemlja i da se u njoj ne poštuju osnovna ljudska prava? Da li će ministar unutrašnjih poslova Adžić pozvati na odgovornost predsjednicu Etičkog odbora zbog petomjesečnog ćutanja ako je bila u saznanju da su na pomenutom protestu počinjeni bilo kakvi prekršaji a da nije ništa preduzela povodom toga”, pitao je Rmandić.

Prema njegovim riječima, "neznanje, sujeta i osvetoljubivost vise kao Damoklov mač iznad našeg društva i opasno prijete da nas unazade ko zna koliko desetina godina".

“Kompetencije, profesionalizam i iskustvo su sve manje na cijeni, kritika nije prihvatljiva opcija bez obzira na argumentaciju. To je, na žalost, današnje stanje stvari u Crnoj Gori. Ako niste spremni da bezuslovno klimate glavom, opravdavate sve što vam se kaže i kod drugog idete po sopstveno mišljenje vi ste automatski neprijatelj. O tempora, o mores”, naveo je Rmandić.

Ističe da će Nezavisni sindikat policije nastaviti svoju borbu za bolje uslove rada.

“Bez obzira na pritiske, kakvi god da budu, Nezavisni sindikat policije Crne Gore će nastaviti svoju sindikalnu borbu za bolje uslove rada i života svakog policajca i njegove porodice i u tom cilju ćemo iskoristiti sva sredstva koja nam pruža pravni okvir države Crne Gore. Odlučno, složno i dostojanstveno ćemo se oduprijeti svakom vidu nezakonitog postupanja ma od koga ono dolazilo. Nas funkcije i imena ne interesuju, priznajemo samo konkretne rezultate, poštovanje i odanost ovoj časnoj profesiji i državi Crnoj Gori kojima smo posvetili svoje živote”, zaključio je Rmandić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT