Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U ODVOJENIM AKCIJAMA

UP: Policija oduzela 11 komada oružja i drogu, uhapšene četiri osobe

23.02.2024 15:29h

Foto: Uprava policije

E.R. (40) uhapšen je nakon što je policija kod njega pronašla oružje i municiju, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Iz policije su kazali da su u tri odvojene aktivnosti, u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu kod građana, te sprečavanja izvršenja krivičnih djela i prekršaja, oduzeli sedam pušaka, četiri pištolja i 1.504 komada municije različite vrste i kalibra.

"Pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala su, postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi E.R. (40) u Tuzima. Tom prilikom pronađena je automatska puška M70 kalibra 7.62x39 mm, dva dodatka za cijev od automatske puške, vojni nož od automatske puške, 1.440 komada municije i pištolj marke M57 kalibra 7.62x25 mm", piše u saopštenju UP.

E.R. je, dodaje se, uhapšen po nalogu tužioca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Foto: Uprava policije

"Nadalje, u odnosu na drugu aktivnost, službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su lišili slobode V.B. (44) i M.M. (48) i njima se na teret stavlja krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, koje su izvršili na način što su upućivali prijetnje po život i tijelo u odnosu na tri oštećena lica. Osim toga V.B. se sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija", rečeno je iz policije.

Policija je, navodi se, nakon događaja u kome su osumnjičeni prijetili oružjem oštećenima M.M. i V.B. zaustavila u saobraćaju i kontrolisala vozilo u kojem su se nalazili, gdje su pronađena tri pištolja i 49 komada municije kalibra 9 mm.

"U nastavku aktivnosti u odnosu na ova dva lica, policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje oni koriste i kod V.B. pronašla tri puške i jednu vazdušnu pušku, sa oružnim listovima. Osim toga, u trećoj, odvojenoj aktivnosti, službenici nikšićke policije su, preduzimajući planske aktivnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu kod građana, kao i suzbijanja ulične prodaje narkotika, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.S. (28) u Nikšiću. Pronađena su dva manja pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i dvije lovačke puške i 15 komada municije", piše u saopštenju policije.

Protiv S.S., kako su kazali, službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić podnijeli su prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, dok je u odnosu na pronađeno oružje upoznat tužilac po čijem je nalogu protiv ovog lica podnijeta krivična prijava i lišen je slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT