Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV DVIJE MALOLJETNE OSOBE

UP: Rasvijetljeno podmetanje požara na trgovinskom objektu u Nikšiću

27.05.2023 11:42h

Foto: Dnevno

Policija je identifikovala dvije maloljetne osobe za koje se sumnja da su podmetnuli požar na jednom trgovinskom objektu u Njegoševoj ulici u Nikšiću, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje usmjerene na rasvjetljavanje i identifikaciju izvršilaca krivičnih djela izvršenih podmetanjem požara i aktivacijom eksplozivnih naprava, identifikovali dva maloljetna lica za koja se sumnja da su podmetnula požar na jednom trgovinskom objektu u Njegoševoj ulici u Nikšiću", navode iz Uprave policije. 

Protiv dvije maloljetne osobe je podnijeta krivična prijava državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog sumnje da su izvršila krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. 

"Sumnja se da su oni 24. aprila podmetnuli požar na trgovinskom objektu, kojom prilikom je došlo do oštećenja na objektu i spoljnoj jedinici uređaja za klimatizaciju. Požar je u kratkom roku lokalizovan, a nakon toga je izvršen uviđaj uz prisustvo vještaka iz oblasti požara, eksplozija i havarija, kao i vještaka iz oblasti elektro struke", kazali su iz Uprave policije.

Takođe, policijski službenici Regionalnog centra bezbdnost „Zapad“ su tokom maja, preduzimajući intenzivne i kontinuirane policijsko – tužilačke mjere i radnje, rasvjetlili četiri krivičnih djela iz oblasti požara, a koja su, kako navode iz UP, izvršena u prethodnom periodu i po tom osnovu procesuirali pet osoba. 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT