Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

POTVRDILA RUKOVODITELJKA VIŠEG DRŽAVNOG TUŽILAŠTVA

VDT formiralo predmet nakon govora Marka Kovačevića

17.06.2024 08:39h

Foto: Opština Nikšić

Tužilaštvo je formiralo predmet povodom govora predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

To je Anteni M potvrdila rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, Lepa Medenica. 

"Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom govora predsjednika Opštine Nikšić, M.K., i od strane tužilaštva dat je nalog Upravi policije da od istog prikupi potrebna obavještenja, a po potrebi preduzeće se i druge mjere i radnje, te nakon dostavljanja svih prikupljenih dokaza i podataka, izvršiće se svestrana analiza istih, u cilju ocjene da li se u konkretnom govoru stiču elementi bića krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva, nakon čega će biti donijeta odluka u predmetu", navela je Medenica.

Podsjetimo, Kovačević je rekao da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima.

Nakon brojnih oštrih reakcija, Kovačević je rekao da prilikom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu nije pominjao Crnogorce, niti bilo koji drugi narod u Crnoj Gori, navodeći da je akcenat stavio na potrebu za pomirenjem.

"Turke sam pomenuo u kontekstu prošlosti i borbe koju su naši preci vodili prije svega da odbrane svoja ognjišta i da se oslobode od tadašnjeg jarma a nikako u kontekstu današnjih Turaka i odnosa sa Turskom", rekao je Kovačević. 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT