Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SAOPŠTENO IZ MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Više hapšenja zbog nasilja u porodici i saobraćajnih prekršaja

21.11.2023 14:17h

Foto: MUP

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopšteno je da su juče na području Crne Gore registrovana tri prekršaja JRM (drsko ponašanje, ometanje, omalovažavanje policijskog službenika i prijetnja) te da su dvije osobe uhapšene.

Navodi se da je jedna osoba iz Podgorice uhapšena zbog prekršaja iz čl.11 Zakona o JRM počinjenog na štetu službenika Stanice policije za JRM OB Podgorica, i uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, privedena Sudu za prekršaje u Podgorici.

Takođe, kako dodaju, u Podgorici je uhapšena jedna osoba zbog počinjenog prekršaja iz čl.8 Zakona o JRM, koje je takođe uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka priveden Sudu za prekršaje u Podgorici.

Osim toga, dodaju iz MUP-a, registrovano je i pet prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, a tri osobe su uhapšene.

“Na putevima u Crnoj Gori, prethodnog dana dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila teške i pet lake tjelesne povrede. Shodno čl. 166 Zakona o prekršajima i čl. 296 Zakona o bezbjednosti saobraćaja, uhapšeno je devet osoba”, navodi se u biltenu MUP-a.

Navodi se da su juče na teritoriji opštine Kotor policijski službenici SGP izveli akciju “Pojačana kontrola kretanja, rada i zakonitosti boravka stranih državljana”.

“Tom prilikom utvrđene su nepravilnosti u odnosu na devet stranih državljanina, zbog čega je izdato i naplaćeno devet prekršajnih naloga”, zaključuju iz MUP.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT