Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ODLUKU DONIJELO VIJEĆE U SASTAVU PADALICA, JOVANOVIĆ I BULATOVIĆ

Viši sud u Podgorici pravosnažno oslobodio optužbi Joanikija i sveštenike da su kršili naredbe Ministarstva zdravlja

23.02.2024 12:55h

Foto: Arhiva&Svetigora/pres/Fb

Vijeće Višeg suda u Podgorici pravosnažno je oslobodilo optužbi mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i osam nikšićkih sveštenika da su 2020. godine kršili naredbe Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja opasne zarazne bolesti, kada su se na Trgu Šaka Petrovića okupili sa građanima, a zatim obavljali vjerski obred van vjerskog objekta - litije ulicama grada - potvrdila je portalu Pobjeda portparolka u ovom sudu Marija Raković.

Odluku o tome donijelo je vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Katarina Padalica, a u kom su bili Jovan Jovanović i Liljana Bulatović.

Oni su, nakon sjednice održane 24. januara, danas potvrdili presudu iz nikšićkog Osnovnog suda, a istovremeno su kao neosnovanu odbili žalbu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću.

Joanikiju i osam sveštenika sudilo se zbog sumnje da su na Dan Svetog Vasilija Ostroškog, 12. maja 2020. godine, prekršili Krivični zakonik Crne Gore i postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja opasne zarazne bolesti.

Mitropolit Joanikije i sveštenici su nakon molitvenog hoda bili zadržani 72 sata u zgradi Centra bezbjednosti Nikšić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT