Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SUĐENJE ZAVRŠENO, PRESUDA 12. DECEMBRA

Za svirepo ubistvo žene tužilaštvo traži kaznu zatvora od 40 godina

21.11.2023 09:05h

Foto: Pixabay

Dalibor Nikolić se optužnicom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici tereti za svirepo ubistvo trudne nevjenčane partnerke Zumrite Nerde (27) u barskom naselju Sokolana.

Završeno je suđenje za surovo ubistvo Zumrite Nerde iz Bara, koja je u januaru prošle godine preminula od posljedica teškog fizičkog nasilja. Njen nevjenčani suprug Dalibor Nikolić priznao je da je pokojnicu fizički zlostavljao, ali tvrdi da nije namjeravao da je ubije. Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina za Nikolića, a njegova odbrana predlaže blažu kaznu.

U Višem sudu u Podgorici presuda će biti izrečena 12. decembra.

Nikolić je tokom 15. i 16. januara prošle godine osam sati tukao ženu. On je od 22 sata do šest sati narednog dana tukao trudnu ženu nakon svađe dok se troje njihove maloljetne djece (od 10, osam i četiri godine) nalazilo u porodičnoj kući.

Kako prenosi Primorski portal, poslije osam sati batinjanja Zumrita je ležala u krevetu i nije se odazvala na nekoliko poziva Nikolića da im skuva kafu. U nekom trenutku je ipak došla do kuhinje i ponudila da ipak ona skuva kafu što je razbjesnilo Nikolića. Nakon što se nije sklonila, kako joj je rekao, Nikolić je suprugu udario pesnicom u dio lica ispod desnog oka.

Nerda je, kako se navodi, od ovog udarca izgubila svijest usljed izliva krvi u mozak i pala na tlo.

“Došlo je do posljedičnog naglog prekomjernog savijanja glave unazad i kidanja mostnih vena, a potom nakupljanja krvi u prostor između tvrde i meke moždane ovojnice i pritiska izlivenom krvlju na mozak”, precizirano je u optužnici.

Od posledica prebijanja umrla je 22. januara u Kliničkom centru Crne Gore. U optužnici se navodi da je Nerda primila više desetina udaraca pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom, a ljekari su joj u bolnici konstatovali pet teških tjelesnih povreda i 11 lakših, među kojima su i prelomi kostiju na rukama i na nozi.

Rođak Muharem Nerda potvrdio da je Zimrita trpila nasilje.

“Oštećena je sve vrijeme trpjela fizičke i duševne bolove jakog intenziteta i dužeg trajanja” piše u optužnici.

Dalibora Nikolića (33) iz Bosne i Hercegovine sa boravkom u Baru, uhapsila je policija na graničnom prelazu Dobrakovo 17. januara, dan nakon što je ostavio pretučenu ženu u besvjesnom stanju i troje maloljetne djece ispred Opšte bolnice u Baru.

Zumrita Nerda iz Bara imala je samo 27 godina.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT